11.7 C
Deurne
maandag 26 september 2022
Home- DeurneValse e-mails van MijnOverheid over Belastingsamenwerking Gemeenten en Waterschappen

Valse e-mails van MijnOverheid over Belastingsamenwerking Gemeenten en Waterschappen

In de regio Deurne ontvangen op dit moment veel mensen een e-mail die lijkt afkomstig te zijn van MijnOverheid. Hierin staat dat er een document van Belastingsamenwerking Gemeenten en Waterschappen klaar staat in je berichtenbox. Het betreft valse emails die afkomstig zijn van criminelen die proberen je persoonlijke gegevens te ontfutselen.

Mensen die een dergelijke mail hebben ontvangen, wordt aangeraden om niet te klikken op de link in de e-mail. Gooi de mail weg en log alleen rechtstreeks in via de website van MijnOverheid met je DigiD.

Pincode
“We hebben meerdere meldingen van inwoners binnen en buiten ons werkgebied ontvangen dat er valse e-mails (phishing mails) in omloop zijn vanuit MijnOverheid. In de e-mail zitten verschillende linkjes die niet naar de gemelde berichtenbox gaan, maar een poging zijn om je op te lichten. Je wordt gevraagd je persoonlijke pincode in te toetsen. Klik nooit op de link in zulke e-mails en verwijder deze meteen”, geeft Waterschap Aa en Maas aan.

Alleen mededeling
MijnOverheid verstuurt nooit e-mails met daarin een link naar een omgeving waarvoor je moet inloggen met een persoonlijke pincode. De officiële e-mails van MijnOverheid bevatten alleen de mededeling dat een persoonlijk bericht of document voor je klaarstaat en je op MijnOverheid moet inloggen om het bericht te bekijken. Doe dit altijd door het webadres in te tikken in je browser en niet door op links te klikken in e-mails.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen