15.7 C
Deurne
dinsdag 4 oktober 2022
Home- DeurneLeef Deurne zoekt oud beeldmateriaal van Deurne voor Cultuurparade

Leef Deurne zoekt oud beeldmateriaal van Deurne voor Cultuurparade

In 2021 krijgt de Cultuurparade van Leef Deurne een andere vorm; er komen culturele wandelroutes in alle wijken/dorpen van Deurne. Tijdens deze routes ontdek je cultuur, maar vooral ook de historie van Deurne. Daarvoor is Leef Deurne op zoek naar oud beeldmateriaal van Deurne.

Een aantal jaar geleden is Leef Deurne gestart met het organiseren van de Cultuurparade, een evenement waarbij cultuurverenigingen een podium krijgen. Dit vond telkens in september plaats aan de start van het nieuwe cultuurseizoen. Dit jaar komt er net als in 2020 een Cultuurparade die je zelf kan lopen, met hopelijk ook nog een echt evenement in september.

In 2021 bestaat Deurne 1300 jaar, dus staat de Cultuurparade extra stil bij de historie van Deurne. Daarvoor is Leef op zoek naar mensen die nog oude foto’s of videobeelden hebben van Deurne. “Het is zonde als al dat mooie materiaal ergens op een zolder ligt te verstoffen. Opdat het niet verloren gaat willen wij deze beelden graag tonen aan de inwoners van Deurne in de wandelroutes van de Cultuurparade en mogelijk in een aansluitende expositie.”

Heb je foto’s of filmmateriaal van voor 1980, of van grote veranderingen in Deurne? Of ken je bijzondere verhalen die gedeeld zouden moeten worden? Neem dan contact op met Maartje, Michel en Fabian van Leef Deurne! via cultuurparadedeurne@gmail.com.

Foto: Cultuurparade 2019 (Josanne van der Heijden)

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen