1.8 C
Deurne
woensdag 8 februari 2023
Home- DeurnePeelland Interventie Team treft arbeidsmigranten aan in buitengebied Deurne

Peelland Interventie Team treft arbeidsmigranten aan in buitengebied Deurne

Op een adres in het buitengebied van Deurne trof het Peelland Interventie Team (PIT) afgelopen maandagavond in een woning zeven personen aan, die illegaal gehuisvest werden. De aangetroffen situatie wordt nader onderzocht en er wordt een handhavingstraject gestart.

Het Peelland Interventie Team had signalen gekregen dat er op de locatie arbeidsmigranten gehuisvest worden, waarop de controle volgde. Tijdens die controle bleek dat er in de woning zeven personen verblijven, waarvan één kind van 6 jaar oud. De bewoners staan niet ingeschreven in de Basisregistratie Personen, de bewoning is in strijd met het bestemmingsplan en er is geen vergunning om er arbeidsmigranten te mogen huisvesten.

Peelland Interventie Team (PIT)
Onder regie van het PIT zijn er regelmatig controles bij panden en locaties waarvan sterk het vermoeden bestaat dat er sprake is van misstanden of niet voldoen aan wet- en regelgeving. Het team kijkt naar brandveiligheid, boekhouding, illegale bewoning, vergunningen, inschrijving Basisregistratie Personen (BRP), mensenhandel, prostitutie, drugs, sociale zekerheidsfraude en andere overtredingen. Het PIT werkt nauw samen met zorg- en welzijnsinstanties om te komen tot duurzame oplossingen.

Informatie
Inwoners kunnen overlastsituaties en verdachte situaties doorgeven aan het Peelland Interventie Team (PIT). Dit kan anoniem per telefoonnummer 0492-587309 of per e-mail info@pitteam.nl. Tips worden vertrouwelijk behandeld. Inwoners kunnen ook anoniem contact opnemen met Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl. Anonieme meldingen komen rechtstreeks bij de gemeente terecht en kunnen gebruikt worden voor onderzoek of een controle door het PIT.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen