18.9 C
Deurne
zaterdag 22 juni 2024
Home- DeurneLeerling en docent Willibrord Gymnasium Deurne op bezoek bij Duitse ambassadeur

Leerling en docent Willibrord Gymnasium Deurne op bezoek bij Duitse ambassadeur

Leerling Emmalie Swinkels van het Willibrord Gymnasium in Deurne is samen met haar docent Duits, Olga Camps op bezoek geweest bij de ambassadeur van Duitsland. Ze werd hiervoor uitgenodigd naar aanleiding van een studiereis in het Pramiënprogramm/Deutschland Plus, waar Swinkels voor was geselecteerd.

Dit is een studiereis voor excellente Nederlandse scholieren. Deze leerlingen krijgen binnen het programma de kans om Duitsland op een exclusieve manier te leren kennen. Tijdens de studiereis volgde Emmalie een veelzijdig programma met veel excursies. Er was aandacht voor het land, de natuur en de cultuur, maar ook voor geschiedenis, politiek, economie en sport. De voertaal tijdens de reis was Duits.

Als afsluiting van de studieprogramma mocht Emmalie samen met haar Duits-docent en andere deelnemers ook een bezoekje brengen aan de ambassadeur van Duitsland in Den Haag. “De leerlingen gaven hier een mooie presentatie over de reis. Daarnaast sprak de ambassadeur over het belang van de Duits-Nederlandse betrekkingen. Het was een mooie middag”, vertelt docent Olga Camps van het Willibrord Gymnasium.

Foto: Willibrord Gymnasium

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen