8.8 C
Deurne
donderdag 22 februari 2024
Home- DeurneLeerlingen Aventurijn zamelen 3.000 euro in voor kinderen in Gambia

Leerlingen Aventurijn zamelen 3.000 euro in voor kinderen in Gambia

De 190 leerlingen van de Deurnese basisschool Aventurijn hebben met onder meer het doen van klusjes een bedrag van 2959,95 euro ingezameld voor stichting The Future Gambia. De kinderen overhandigden woensdagmiddag 3 maart een cheque met het bedrag aan Wilma Martens en haar man Joop, die de stichting hebben opgezet. Wilma is ook conciërge aan de Aventurijn.

Ondertussen is met een actie via Facebook nog een donatie binnengekomen waarmee het ingezamelde bedrag precies op 3.000 euro rond is uitgekomen.

Goede doel
De leerlingenraad van de Aventurijn kiest elk jaar een sponsorproject voor het goede doel en ondanks dat de kinderen door corona van 5 december tot en met begin februari thuis les hebben gehad en niet op school zijn geweest, hebben ze met zijn allen toch een flink bedrag binnen weten te halen. De kinderen hebben allerlei klusjes gedaan in ruil voor een bijdrage aan het goede doel. Daarnaast werd er een online bingoavond georganiseerd en via Facebook hielden ze de 24-uurs marathon voor Gambia.

Armoedegrens
De stichting The Future Gambia is opgezet door conciërge Wilma Martens en haar man Joop nadat zij zelf in Gambia waren geweest. Toen ze zagen hoe de mensen en vooral de kinderen daar leven ver beneden de armoedegrens, hebben ze de stichting opgericht. Doel van de organisatie is om het welzijn en de vooruitgang van kansarme kinderen in Gambia te verhogen. De focus ligt op het dorp Sanchaba waar goed onderwijs moet komen door het realiseren van een eigen school op eigen grond. Daarnaast wordt er op verschillende manieren geholpen om de school uiteindelijk zelfredzaam te maken.

Meer informatie over stichting The Future Gambia vind je op de website van de organisatie.

Foto’s: Basisschool Aventurijn

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen