18.9 C
Deurne
zaterdag 22 juni 2024
Home- DeurneMuseum De Wieger zoekt voor tentoonstelling materiaal over Deurnese Circus ‘t Hoefke

Museum De Wieger zoekt voor tentoonstelling materiaal over Deurnese Circus ‘t Hoefke

Door de huidige coronaregels moeten musea als De Wieger op dit moment nog hun deuren gesloten houden maar dat betekent niet dat ze stilzitten bij het Deurnese museum. Voor de nieuwe tentoonstelling ‘Hooggeëerd publiek! Het circus in de beeldende kunst 1900-1950’ is vanaf 23 mei de bovenverdieping van Museum De Wieger ondergedompeld in circussfeer.

In de tentoonstelling is werk te zien van onder meer Kees Maks, Leo Gestel, Jaap Bouhuys, Gerard Hordijk, Frits Klein en de broers Wiegman. Aan de hand van foto’s, filmmateriaal en affiches komt de geschiedenis van het circus aan bod, waaronder ook een Deurnes circus.

Slangenmeisje
Het was een amateurcircus dat in 1947 onder de naam Circus ’t Hoefke in Deurne werd opgericht om geld in te zamelen voor sociale doeleinden. In de loop der jaren werd het circus steeds professioneler met spectaculaire acrobatische acts, een slangenmeisje, paardendressuur door de zussen Tiny en Anny van Doorne en een eigen circusorkest.

Voor het gedeelte over het Deurnese Circus ’t Hoefke, is De Wieger op zoek naar mensen die nog materiaal zoals foto’s, affiches of verhalen over het circus hebben. Mocht je informatie hebben over Circus ’t Hoefke, dan kun je contact opnemen via info@dewieger.nl.

De tentoonstelling ‘Hooggeëerd publiek! Het circus in de beeldende kunst 1900-1950’ is vanaf 23 mei te zien op de bovenverdieping van Museum De Wieger, vooropgesteld dat musea dan volgens de coronaregels weer geopend mogen zijn.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen