23.9 C
Deurne
maandag 22 juli 2024
Home- DeurneLeerlingen basisschool De Bron doen mee aan E-waste Race

Leerlingen basisschool De Bron doen mee aan E-waste Race

De leerlingen van de groepen 6, 7 en 8 van basisschool De Bron in Deurne doen komende tijd mee aan de E-waste Race. De kinderen gaan vanaf maandag 26 september de strijd aan met tien andere basisschoolteams uit de regio om zoveel mogelijk elektronisch afval in te zamelen.

Afgelopen dinsdag kregen de leerlingen van groep 6, 7 en 8 een gastles over het belang van het beter inzamelen van E-waste. Hierdoor zijn ze nu extra gemotiveerd om de prijs te winnen die de school krijgt als deze het meeste elektronische afval weet te verzamelen. De winnaar van de competitie krijgt een volledig verzorgd schoolreisje naar de Ontdekfabriek in Eindhoven.

Alles met een stekker
De kinderen van De Bron gaan tot en met donderdag 20 oktober, vier weken lang op zoek naar E-waste. Wat gaan ze gaan verzamelen, zijn eigenlijk alle apparaten met een stekker of een batterij. De school roept ouders van de leerlingen op om de kinderen te helpen: “Heb je nog E-waste thuis liggen? Neem het mee naar school! Wij hopen zo veel mogelijk E-waste te verzamelen. Dat is goed voor het milieu en wie weet winnen wij een schoolreis”, meldt De Bron.

De apparaten moeten wel in de containers passen die op de school worden geplaatst. Apparaten mogen niet groter zijn dan 50 bij 50 centimeter. Het elektronisch afval moet afkomstig zijn van huishoudens, afval van bedrijven is niet toegestaan. Ook losse accu’s of batterijen worden om veiligheidsredenen niet ingezameld tijdens de E-waste race.

Foto: E-waste Race

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen