11.6 C
Deurne
vrijdag 24 mei 2024
Home- DeurneLeerlingen Deurnese basisscholen als superhelden op de foto bij Museum De Wieger

Leerlingen Deurnese basisscholen als superhelden op de foto bij Museum De Wieger

De vijf meeste originele foto’s met leerlingen van basisscholen uitgedost als superhelden zijn tot en met zondag 8 januari te zien in Museum De Wieger. In het kader van de tentoonstelling ‘Vrouwenpalet’ kregen de groepen 1 t/m 4 van 14 basisscholen uit de gemeente Deurne de afgelopen maanden les over superhelden en maakten ze creatieve foto’s met henzelf als superheld.

In totaal deden meer dan 1300 leerlingen mee met de speciale rondleidingen waarbij werd voorgelezen over avontuurlijke meiden, gekletst met kunstwerken en de superheldenfoto’s werden gemaakt. De winnende klassen met de meest originele kiekjes zijn: Gerardusschool groep 3, Basisschool de Zonnebloem groep 4-5A, Basisschool D’n Bogerd groep 4k, Basisschool de Zeilberg groep 1-2B en OBS De Bron groep 4.

Tekst gaat verder onder de foto’s

Ontdek je talent
Kinderen die hun talenten willen ontdekken, kunnen in de kerstvakantie ook terecht in het museum. Op vrijdag 30 december zijn kinderen van 4 tot 12 jaar welkom in De Wieger om hun teken- en kleurtalent te ontdekken. Voor de 4 tot 8-jarigen liggen tussen 14.00 en 16.30 uur kleurplaten klaar in het Klein Atelier. Deelname is gratis en je hoeft je hier niet voor aan te melden.

Workshop Portrettekenen
Van 14.00 tot 15.00 uur geeft tekendocent Imke Meeusen aan 8 tot 12-jarigen een workshop Portrettekenen in het Groot Atelier. Hiervoor kun je je aanmelden op dewieger.nl. Er kunnen maximaal 15 kinderen per workshop meedoen. Deelname kost 2,50 euro per kind. Als de eerste workshop vol is volgt een tweede van 15.30 tot 16.30 uur.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen