13.8 C
Deurne
dinsdag 21 maart 2023
Home- DeurneLeerlingen Gerardusschool Deurne winnaar van Blink E-waste Race 2021

Leerlingen Gerardusschool Deurne winnaar van Blink E-waste Race 2021

Bij de Blink E-waste Race 2021 zijn de leerlingen uit groep 8 van de Gerardusschool in Deurne eerste geworden omdat zij de meeste apparaten hadden ingezameld die kunnen worden gerycled. De wedstrijd is bedoeld om kinderen, hun familie en buurtbewoners bewuster om te laten gaan met elektronica.

De Deurnese scholieren wisten in totaal 5.678 apparaten in te zamelen en behaalden daarmee een score van 5.810. De winnaars werden maandag 1 november op school gefeliciteerd en kregen van Diana van der Sloot (Programmamanager Duurzaamheid, gemeente Deurne) een schoolreisje aangeboden naar De Ontdekfabriek.

Trots
Wethouder Marnix Schlösser is blij met het resultaat: “Trots op al onze jonge Deurnenaren die deelgenomen hebben aan de E-waste race. Mooi dat er zoveel elektrisch afval is ingezameld. Jong geleerd is oud gedaan. En nu heeft ook nog eens een Deurnese school de race van Zuidoost-Brabant gewonnen. Gefeliciteerd Gerardusschool.”

Recylers
Tien schoolteams in Zuidoost-Brabant haalden van 27 september tot 21 oktober bij elkaar 32.521 oude elektronische apparaten op voor recycling. “Met de E-waste Race bereiken we jaar na jaar prachtige resultaten en hebben we weer ontzettend veel e-waste kunnen redden van het restafval. Op deze manier kan Blink ervoor zorgen dat e-waste terecht komt waar het hoort, namelijk bij gerenommeerde recyclers”, vertelt Mark Vaal, directeur Blink.

Interactieve les
Bij de race wordt elk jaar begonnen met een interactieve les waarin kinderen onder andere leren over grondstoffen-schaarste, consuminderen en de circulaire economie. Daarna gaan de leerlingen vier weken lang elektronisch afval inzamelen bij buurtbewoners en organisaties. Als ze oude apparaten konden laten repareren, leverde dat extra punten op.

Citruspers
De oude elektronische apparaten die werden ingezameld waren heel divers, van citruspers tot dvd-speler en van haardroger tot keyboard. Alle ingezamelde apparaten worden hergebruikt of gerecycled. Op deze manier draagt de race bij aan een duurzame kringloop van de kostbare grondstoffen in oude elektronica.

DMG Radio
Een aantal leerlingen kwam ook bij DMG Radio in de uitzending en werden geïnterviewd waarna ze ook bij DMG een aantal oude apparaten konden meenemen. Aan de E-waste Race deden dit jaar de volgende scholen mee: De Vlier, KC Mozaïek, De Kleine Kapitein, Mariaschool, Antonius, Gerardusschool, De Raagten, De Hasselbraam, St. Jozef en Kindcentrum de Parel.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen