21.6 C
Deurne
zondag 14 juli 2024
Home- DeurneLeerlingen Sprongcollege en Alfrinkcollege verhuizen in februari naar nieuwe schoolgebouw

Leerlingen Sprongcollege en Alfrinkcollege verhuizen in februari naar nieuwe schoolgebouw

De nieuwbouw van het Sprongcollege en Alfrinkcollege is afgelopen week officieel opgeleverd. De komende weken wordt het gebouw ingericht met nieuw meubilair en wordt gestart met de noodbestrating. In februari vindt de verhuizing plaats en kunnen de leerlingen en leraren van de twee scholen terecht in het pand. 

“Dit nieuwe gebouw is meer dan alleen bakstenen en glas; het is een plek waar we aan de slag gaan met innovatief en toekomstgericht onderwijs en een plek die duurzaamheid uitdraagt”, aldus rector Martine Overdijk van IVO Deurne.

Overdracht
Afgelopen dinsdag kwamen alle uitvoerende partijen bij elkaar om samen met de rector van de scholengemeenschap en Yvonne Kops van Ons Middelbaar Onderwijs (OMO) de officiële overdracht te tekenen. Na de ceremonie brachten de medewerkers van het Sprongcollege en Alfrinkcollege en betrokken leveranciers een proost uit.

Van beide scholen was er een groepje leerlingen aanwezig om bezoekers en medewerkers te begeleiden naar de nieuwe aula van het Alfrinkcollege, waar het feestelijke programma plaatsvond. Daarnaast hielp een paar leerlingen de cateraar mee om alle gasten van een hapje en drankje te voorzien én was een aantal leerlingen onderdeel van de overdrachtsceremonie.

Mijlpaal
Rector Martine Overdijk van IVO Deurne kijkt terug op een succesvol verloop van het nieuwbouwproject: “Een mijlpaal die niet alleen een nieuwe fase inluidt voor het onderwijs en de bedrijfsvoering hier, maar ook een symbool van samenwerking, doorzettingsvermogen en innovatie, en een stukje Deurnese mentaliteit van ‘niet zeuren, maar samen de schouders eronder’.”

Het nieuwe pand van het Sprongcollege en Alfrinkcollege heeft een aantal bijzondere kenmerken. De scholen zijn gebouwd volgens het rug-tegen-rug-principe. Het is één gebouw, maar het zijn twee scholen met de ‘ruggen’ tegen elkaar. Beide krijgen een aparte ingang, elk aan een andere kant van het gebouw. De eigen identiteit van de scholen blijft behouden. De nieuwbouw is verder een Bijna Energie Neutraal Gebouw (BENG). Verwarming gebeurt met warmtepompen.

Foto: IVO Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen