10.4 C
Deurne
maandag 15 april 2024
Home- DeurneLeerlingen Willibrord Gymnasium doen mee aan internationale debatwedstrijd in Groot Brittannië

Leerlingen Willibrord Gymnasium doen mee aan internationale debatwedstrijd in Groot Brittannië

Ga er maar aan staan; een debat voeren over hoe minderheden worden afgebeeld in de media en of de milieubewegingen zichzelf moeten associëren met de ‘degrowth-beweging’. En dit alles ook nog eens in het Engels, tegen teams uit India, Schotland en Hong Kong. Zesdejaars leerlingen Emmalie Swinkels en Mirthe van Dijk gingen die uitdaging aan namens het Willibrord Gymnasium tijdens de finaledag van Oxfords Schools’ eerder deze maand in Oxford.

Een bijzondere ervaring voor de Deurnese leerlingen om deel te mogen nemen aan de grootste Britse parlementaire debatwedstrijd op schoolniveau ter wereld en de grootste debatwedstrijd in Groot-Brittannië.

Spreken in het openbaar
Elk jaar worden van ongeveer 350 scholen meer dan duizend leerlingen in de leeftijd van 14 tot 18 jaar uitgenodigd om deel te nemen. De wedstrijd biedt studenten een kans om hun vaardigheden en vertrouwen in het spreken in het openbaar te laten zien en horen. De debatten vinden plaats in een British Parliamentary format. Vier teams van twee personen debatteren over een bepaalde stelling door middel van speeches. Bij de beoordeling wordt onder meer gekeken naar de mate van doordachte argumentatie en analytische probleemoplossing.

Finals Day
De best presterende teams in de competitie strijden tegen elkaar op Finals Day, gehouden in de historische Oxford Union. Dit is één van de meest prestigieuze debatverenigingen ter wereld die al 195 jaar bestaat en een lange traditie heeft in het uitdagen van het denken en het bevorderen van debat en discussie, niet alleen aan de Universiteit van Oxford, maar over de hele wereld.

Studenten Emmalie en Mirthe uit Deurne bereikten daar begin deze maand de ESL finale voor teams waarvan Engels niet de eerste taal is.

Foto: Willibrord Gymnasium

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen