9 C
zaterdag 27 april 2024
Home- DeurneLeeuwinnen dicht bij achtste finale na gelijkspel tegen Verenigde Staten; invalbeurt voor...

Leeuwinnen dicht bij achtste finale na gelijkspel tegen Verenigde Staten; invalbeurt voor Nouwen

De Oranje Leeuwinnen hebben in de nacht van woensdag op donderdag met 1-1 gelijkgespeeld tegen de Verenigde Staten. Door het gelijkspel is het Nederlands vrouwenelftal dicht bij een plek in de achtste finales op het WK in Australië en Nieuw-Zeeland.

Oranje had het in de beginfase van de wedstrijd moeilijk. De Amerikaanse vrouwen zetten hoog druk en waren fel in de duels. Nederland kon op dat moment niet veel meer doen dan tegenhouden en de druk overleven.

Voorsprong
Dat lukte. In de 17de minuut kwamen de Oranje Leeuwinnen zelfs op voorsprong. Lieke Martens wist weg te draaien bij de middenvelders van de Verenigde Staten en vervolgens kon Victoria Pelova de bal bij Jill Roord krijgen, die de bal in de verre hoek schoof.

Invalbeurt Nouwen
Meteen na de rust mocht Aniek Nouwen haar opwachting maken. De Deurnese verdedigster kwam in het veld voor de geblesseerde Stefanie van der Gragt. Daarmee maakte Nouwen haar eerste speelminuten tijdens dit WK. In de wedstrijd tegen Portugal moest ze de hele wedstrijd nog genoegen nemen met een plek op de reservebank. Tegen de Verenigde Staten had Nouwen een goede invalbeurt.

Druk steeds groter
De druk van de Amerikaanse vrouwen werd tijdens de tweede helft steeds groter. In de 62ste minuut maakte Lindsey Horan er dan uiteindelijk ook 1-1 van. Daarna zette de Verenigde Staten extra druk. Martens wist in de slotfase de 2-1 nog van de lijn te halen. Oranje hield uiteindelijk knap stand.

Door het gelijkspel tegen de Verenigde Staten kunnen de Oranje Leeuwinnen in de wedstrijd tegen Vietnam komende dinsdag een plek in de achtste finales veiligstellen. De Nederlandse en Amerikaanse voetbalvrouwen gaan samen aan kop in groep E. Beide teams hebben vier punten. Portugal en Vietnam hebben nog nul punten, maar zij spelen donderdagochtend nog tegen elkaar.