-2.9 C
Deurne
zaterdag 2 december 2023
Home- DeurneTweede druk van ‘Verder…’; veel interesse voor Deurnese coronaverhalenbundel

Tweede druk van ‘Verder…’; veel interesse voor Deurnese coronaverhalenbundel

De coronaverhalenbundel ‘Verder…’ die begin deze maand werd gepresenteerd in het Huis voor de Samenleving, heeft vanwege de grote belangstelling een tweede druk gekregen. De nieuwe exemplaren zijn vanaf donderdag verkrijgbaar bij het gemeentehuis en de VVV.

“Vanwege de zeer positieve reacties na de presentatie waren de boekjes in eerste instantie al snel vergeven. De gemeente heeft daarom extra exemplaren besteld”, meldt gemeente Deurne. Die geeft aan dat de oplage opnieuw beperkt is en dat de tweede druk ook meteen de laatste is.

Interviews
De bundel werd vrijdagmiddag 7 juli aan het publiek gepresenteerd in het Huis voor de Samenleving. Burgemeester Greet Buter reikte toen het eerste exemplaar van het boekje uit onder toeziend oog van inwoners die hebben meegewerkt aan het boek door hun verhaal te delen. Schrijver Marlon Tielemans die de interviews voor het boek afnam en de verhalen verzamelde, vertelde die middag over de totstandkoming van ‘Verder…’.

In het boek kun je lezen hoe inwoners van de gemeente Deurne zich tijdens de coronapandemie staande hebben gehouden. Ernstige en verdrietige zaken worden afgewisseld met vindingrijke oplossingen en grappige gebeurtenissen. Verhalen over hoe inwoners zich hebben aangepast of zich er doorheen hebben geworsteld. Maar ook zijn er in de periode positieve ontwikkelingen geweest, die door corona zijn ontstaan maar die inwoners ook erna willen voortzetten.

Herdenkingsbank
Precies een jaar eerder werd op 7 juli 2022 in Deurne ook stilgestaan bij de coronaperiode met een herdenkingsbijeenkomst en de onthulling van de herdenkingsbank op begraafplaats Jacobshof in Deurne. Deze is geplaatst ter nagedachtenis aan coronapatiënten die zijn overleden en om stil te staan bij iedereen die op zijn of haar manier last heeft ondervonden of nog steeds ondervindt van corona. Ronald Scharroo ontwierp en vervaardigde het speciale bankje.

De bundel ‘Verder…’ is tot stand gekomen op initiatief van de gemeente Deurne en in samenwerking met inwoners, instellingen en ondernemers uit Deurne, Liessel, Neerkant, Vlierden en Helenaveen. Exemplaren van de tweede druk zijn vanaf vandaag gratis verkrijgbaar.

Het Huis voor de samenleving aan de Markt 1 in Deurne is open op maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 18.00 uur en op dinsdag tot 20.00 uur. De VVV aan de Kerkstraat 2c is open op maandag van 13.00 tot 17.00 uur, dinsdag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Foto: Harold van der Burgt

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen