5.2 C
Deurne
vrijdag 23 februari 2024
Home- DeurneLegpenning van de gemeente Deurne voor Theo Lokin

Legpenning van de gemeente Deurne voor Theo Lokin

Op dinsdag 31 januari heeft Theo Lokin uit handen van burgemeester Mak de Legpenning van de gemeente Deurne ontvangen vanwege zijn grote bijdrage aan het culturele en muzikale leven in Deurne en omgeving.

Theo Lokin maakt al vanaf zijn negende jaar muziek en heeft er vanaf de jaren tachtig zijn beroep van gemaakt. Hij is een gepassioneerd muzikant en zeer sociaal mens in hart en nieren. Vanaf zijn jeugd tot en met de dag van vandaag is muziek de rode draad waaruit hij zijn energie put en zijn creatieve muzikale ingevingen vorm geeft.

Al vanaf het moment dat hij op het conservatorium zijn muzikale talenten aan het ontwikkelen was zet hij zich als dirigent en arrangeur in bij diverse muziekgezelschappen. Vanaf dat moment is hij altijd in de weer om zijn passie en liefde voor de muziek over te brengen op anderen. Met zijn enorme enthousiasme en muzikale kwaliteiten inspireert hij al die jaren al die muzikanten en schenkt hen daarmee het plezier in het samen muziek maken.

Door zijn enorme netwerk brengt hij ook muzikanten en muziekgezelschappen met diverse achtergronden met elkaar in contact. Door zijn vakmanschap als dirigent en zeker ook vanwege deze contacten heeft hij vele muziekgezelschappen in de peelregio op een hoger muzikaal niveau gebracht.

Hij is met name al die jaren een groot promotor geweest van de jazz in de regio.
Middels zijn orkest Pink Panther Jazz en Bluesband en in goede samenwerking met diverse muziekgezelschappen heeft hij deze muziek populair gemaakt bij zowel de muzikanten van de diverse verenigingen als het publiek.

Daarnaast bracht hij ook middels diverse muzikale projecten leerlingen van de basisschool in contact met muziek.

Theo Lokin heeft met zijn ongeëvenaarde muzikale, sociale, humoristische, deskundige, amicale, bindende en karakterologische en pedagogische kwaliteiten een grote bijdrage geleverd in de kwaliteit van het culturele leven in Deurne en omgeving en dan vooral van de blaasmuziek.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen