1.7 C
Deurne
vrijdag 9 december 2022
Home- DeurneLEV groep stimuleert en ondersteunt vrijwilligers

LEV groep stimuleert en ondersteunt vrijwilligers

Krystina Meijer van LEV groep Deurne praat Ramon in de uitzending bij over wat zij doen in coronatijd.

Deze week is er door medewerkers taart uitgedeeld in de Sint Jozefparochie. Ze doen dit aan mensen die ze tegenkomen en mantelzorgers. “Het was heel fijn om dat te kunnen doen want je raakt ook echt in gesprek met mensen”, vertelt Krystina. “Mantelzorgers hebben het nu extra zwaar. Mensen kunnen niet naar dagbestedingen, dat geeft stress. Daarnaast kunnen ze ook niet meer deelnemen aan ontspannende activiteiten zoals een kaartje leggen in het buurthuis. Voor hen is het dus extra zwaar”.

Door Syrische vluchtelingen is er gewerkt aan kaarten die zijn uitgedeeld bij de Nieuwenhof. “Dit soort initiatieven juichen wij als LEV-groep heel erg toe”.

In deze tijd staat beeldbellen in de spotlight, maar lang niet iedereen heeft een smartphone. Daar is een oplossing voor waar Krystina erg enthousiast over is; Telebakkie. Dit is een systeem waarbij de met zes mensen tegelijk kunt bellen. Eén persoon moet een smartphone hebben en kan vijf mensen toevoegen. In andere gemeenten is hier al een proef mee gedaan en dit is erg goed ontvangen. Op de facebookpagina van ‘Deurne helpt elkaar’ is meer informatie terug te vinden hierover.

De samenleving leunt momenteel zwaar op vrijwilligers en mantelzorgers. Als je zo iemand kent die volgens jou een extraatje verdient, kan je een berichtje sturen naar sociaalteamdeurne@levgroep.nl. LEV groep selecteert mensen die extra in het zonnetje gezet worden met een verwenpakketje.

Beluister hier het hele interview:

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen