Verpleeghuisafdelingen zijn al enige tijd gesloten. Bewoners mogen de afdeling niet verlaten, bezoek mag niet binnen komen. Di..." />
8.4 C
Deurne
donderdag 2 februari 2023
Home- DeurneProject hoogwerker Nieuwenhof Deurne

Project hoogwerker Nieuwenhof Deurne

Verpleeghuisafdelingen zijn al enige tijd gesloten. Bewoners mogen de afdeling niet verlaten, bezoek mag niet binnen komen. Dit trekt natuurlijk een enorme wissel op zowel bewoners als hun naasten. Niet iedereen woont op de begane grond dus contact maken voor het raam is geen vanzelfsprekendheid. Op de Nieuwenhof in Deurne gaat hier binnenkort verandering in komen, althans daar ziet het naar uit.

Eric Kandelaars, wiens moeder op somatische afdeling de Bongerd woont (gesitueerd op de eerste verdieping) had enkele weken geleden een manier gevonden om toch in contact te komen. Hij had een keukentrap gezet onder het enige balkon dat de afdeling rijk is en kon via die weg met haar praten. Eric berichtte hierover al eerder op DMG en zo werd het idee geboren om via een hoogwerker meerdere mensen de gelegenheid te geven om met hun geliefden te praten. Mario Wijnen van Variant Schoonmaakservice stelt voor dit doel belangeloos het benodigde apparaat beschikbaar.

De Zorgboog is in voor dit plan, locatiemanager van de Nieuwenhof Henk de Vaan noemt het een superidee waaraan hij graag meewerkt. Wat hem betreft worden er snel spijkers met koppen geslagen. DMG, Variant Schoonmaakservice, Gemeente Deurne en De Zorgboog onderzoeken op dit moment de haalbaarheid van het initiatief. De partijen hopen maandag bekend te kunnen maken of het plan doorgang kan vinden.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen