14.1 C
Deurne
donderdag 21 september 2023
Home- DeurneLeven voor Leven stopt na 32 jaar met transport hulpgoederen naar Roemenië

Leven voor Leven stopt na 32 jaar met transport hulpgoederen naar Roemenië

Afgelopen woensdagmorgen is in alle vroegte de laatste vrachtwagen met hulpgoederen vanuit Deurne vertrokken richting Sascût in Roemenië. Stichting Leven voor Leven stopt na 32 jaar met het jaarlijkse transport van goederen.

De reden om de hulp te staken heeft vooral te maken met een beslissing van het Europees Parlement om een flinke impuls te geven aan de gezondheidszorg in Roemenië en ruimhartig te investeren in ziekenhuizen en verpleegtehuizen. Maar ook de kosten van het vervoer worden voor de stichting steeds moeilijker te behappen.

Wetgeving en kosten
Door de nieuwe wetgeving van het Europees Parlement is het niet langer toegestaan om gebruikte medische hulpgoederen aan te bieden vanuit West-Europa aan Roemenië. “Hierdoor is onze doelstelling; medische hulpgoederen verzamelen en transporteren naar Roemenië te komen vervallen”, geeft de organisatie aan. “Tevens zijn de kosten voor dergelijk transport behoorlijk gestegen, en is het bijna niet meer op te brengen.”

32 jaar
Daardoor heeft het bestuur van de Stichting Leven voor Leven moeten besluiten om na 32 jaar te stoppen met het leveren van (medische) hulpgoederen aan de Roemeense zusterorganisatie Vita pro Vita. Op dit moment zijn vijf vrijwilligers van de stichting in Roemenië om de samenwerking af te sluiten en de laatste goederen af te leveren in de loods van Vita pro Vita in Sascût.

Foto: Stichting Leven voor Leven

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen