13.2 C
Deurne
vrijdag 22 september 2023
Home- DeurneLEVGroep zoekt hulpvragers

LEVGroep zoekt hulpvragers

LEVGroep is een organisatie die staat voor leven en verbinden. Ze zijn altijd op zoek naar vrijwilligers, mensen die belangeloos iets willen betekenen voor hun medemens. Nu, middenin de coronacrisis is de behoefte hieraan groter dan ooit. Bij ‘In de greep van Corona’ is Petra Mennes (steunpunt vrijwilligerswerk) aan het woord.

“We leven in een rare tijd waarin speciale dingen nodig zijn”, vertelt Petra ” Het is zo mooi om te merken hoeveel mensen zich nu aanmelden om vrijwilliger te worden. Vooral scholieren bieden zich aan. Normaal gesproken willen zij wel, maar hebben simpelweg geen tijd omdat ze druk zijn met zoveel andere dingen.”

Meer vrijwilligers dan hulpvragers
Petra vertelt dat er op dit moment meer vrijwilligers zijn dan hulpvragers. Volgens haar komt dit doordat mensen niet tot last willen zijn en hun hulpvraag uitstellen. Ze roept mensen op toch vooral niet te wachten met vragen als ze iets willen, de coronacrisis zal tenslotte nog wel een tijdje duren en er zijn nu heel veel mensen die iets kunnen en willen betekenen.

Laagdrempelig
Vrijwilligerswerk is iets heel anders dan mantelzorg, vertelt Petra. “Mantelzorger word je vaak noodgedwongen, vrijwilliger word je omdat je ervoor kiest. Als je het niet meer kunt of wilt doen, kan een ander jouw plaats innemen, het is dus enorm laagdrempelig.”

Wanneer je je wilt aanbieden als vrijwilliger of wanneer je wilt dat er iets voor je gedaan wordt, kan je je melden via www.deurnevoorelkaar.nl of telefonisch op nummer 0493-352500

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen