11.4 C
Deurne
donderdag 18 april 2024
Home- DeurneLezing: de kerk van steen tot steen in St. Willibrorduskerk Deurne

Lezing: de kerk van steen tot steen in St. Willibrorduskerk Deurne

De lezing  de kerk van steen tot steen vindt plaats  op zaterdag 12 augustus 2017 om 16.00 uur in de St. Willibrorduskerk, Markt 9 te Deurne. 

De St. Willibrorduskerk is eeuwen oud en draagt de zichtbare sporen van die ontwikkelingen. Met behulp van veel afbeeldingen laat Hans Flapper zien hoe de ontwikkeling is verlopen en welke invloeden daarbij een rol hebben gespeeld. Het wordt niet alleen een reis door de architectuurgeschiedenis maar ook door de geschiedenis van mensen die de kerk hebben gebouwd, herbouwd, verbouwd, uitgebreid, beschadigd, misbruikt en weer hergebruikt. En daarna gaat hij in op de vraag: Hoe zal de toekomst van kerken zijn?

Iedereen is van harte welkom met vrije entree en  een kopje koffie of thee er bij.

De wisseltentoonstelling “De kerk steen voor steen” is ook te bezichtigen tijdens de openstelling van de St. Willibrorduskerk aan de Markt in Deurne, iedere dag behalve op maandag, tussen 14:00 en 16:00 uur. Behalve de geschiedenis van de bouw van kerken zijn ook materialen en gereedschappen uit het verleden te zien. Een prachtige film van de St. Willibrorduskerk wordt vertoond, gemaakt door videoclub Deurne. Kinderen kunnen met legosteentjes een eigen kerk bouwen.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen