22.6 C
Deurne
woensdag 24 juli 2024
Home- DeurneLezing Henry van den Berkmortel; het verhaal achter Het Schetsboek van Deurne

Lezing Henry van den Berkmortel; het verhaal achter Het Schetsboek van Deurne

De schetsen van Henry van den Berkmortel waren afgelopen periode te zien in Museum De Wieger en ze zijn ook verzameld in Het Schetsboek van Deurne. Woensdagavond 20 april vertelt hij tijdens een lezing in Den Draai het verhaal achter zijn kunstwerkjes.

Als kind had Henry van den Berkmortel al een grote liefde voor tekenen. Na zijn werkend leven als reclameprofessional bij Spiegel Crossmedia Communicatie, begon hij elke dag een tekening en een verhaal te maken over Deurne. En nu nog tekent Van den Berkmortel bijna elke dag een plek waar hij fietst, wandelt of verblijft, zowel in binnen- als buitenland. De liefde voor het tekenen en schilderen en de aandacht voor de wereld waarin wij leven, is voor hem een basis van zijn creatieve uitingen. Henry is begonnen als autodidact maar volgt nu een opleiding aan de Kunstacademie van Arendonk in België.

‘Urban Sketches’
Omdat hij door de werkzaamheden in zijn bedrijf niet toe kwam aan het vrije creatieve tekenwerk, zorgde hij ervoor dat hij altijd een schetsboekje op zak had. Op postkaartformaat maakte hij op die manier vele zogenoemde ‘Urban Sketches’, schetsen van de bebouwde wereld. Daarnaast hield hij zich bezig met modeltekenen van levende modellen bij de Vrije Academie in het Dinghuis in Deurne en het maken van landschapstekeningen.

Schetsboek van Deurne
De liefde voor historie en het beschrijven daarvan, zorgde ervoor dat er een boek verscheen met de titel ‘Het schetsboek van Deurne’ waarin de schetsen en verhalen over de gemeente Deurne zijn verzameld. Woensdagavond 20 april vertelt hij zelf meer over de totstandkoming van de schetsen en het boek. De lezing vindt plaats in Sociaal Cultureel Centrum Den Draai aan de Blasiusstraat in Deurne-Zeilberg en begint om 20.00 uur.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen