16.6 C
Deurne
vrijdag 14 juni 2024
Home- DeurneRegiogemeenten houden enquête onder werknemers en mkb-werkgevers over ontwikkeling arbeidsmarkt

Regiogemeenten houden enquête onder werknemers en mkb-werkgevers over ontwikkeling arbeidsmarkt

De arbeidsmarktregio Helmond-De Peel, bestaande uit de gemeenten Deurne, Asten, Someren, Gemert-Bakel, Helmond, Geldrop-Mierlo en Laarbeek, willen een beeld krijgen van hoe de regio ervoor staat als het gaat om het thema Leven Lang Ontwikkelen.

Hiervoor houden ze komende weken een enquête onder werkenden en bepaalde werkgevers. Deze krijgen een uitnodiging om deel te nemen aan het onderzoek ‘Hoe kansrijk ben jij?’. De zeven gemeenten werken rondom dit thema samen met diverse maatschappelijke organisaties om zorg te dragen voor een vitale arbeidsmarkt in de regio. Om een goed beeld te vormen, is de input van werkende inwoners en werkgevers waardevol voor de organisatie.

Leuker werk
“Hoewel er nu werk genoeg is, zijn er toch heel veel redenen om juist nu met ontwikkeling bezig te zijn”, geeft arbeidsmarktregio Helmond-De Peel aan. Bijvoorbeeld omdat je leuker werk of beter betaald werk zoekt of een baan waarin je talenten beter tot hun recht komen. Ook is het volgens de organisatie goed om voorbereid te zijn op het werk van de toekomst: “Wie had er tien jaar geleden immers gehoord van beroepen als vlogger, duurzaamheidsadviseur en Uber-chauffeur?”

Luchtballonvaart
Het onderzoek staat ook op de website mijnboost.nl en vormt de start van een campagne rond het thema Leven Lang Ontwikkelen in deze regio. Deelnemers aan de enquête die zich inschrijven voor 1 mei maken kans op verschillende prijzen waaronder een luchtballonvaart over de regio.

Loopbaanwinkel
Eind 2021 opende BOOST ook een loopbaanwinkel op de op de Brainport Human Campus in Helmond. Met een team van loopbaanadviseurs en talent-verbinders worden werknemers en werkgevers in de regio ondersteund bij loopbaanbegeleiding, het in beeld brengen van je talenten, hulp bij het vormgeven van je cv, opleidingsmogelijkheden en het vinden van beschikbare subsidies. Werkgevers kunnen er bijvoorbeeld terecht voor een leercultuurscan om te kijken naar het ontwikkelpotentieel en -perspectief van personeel.

Foto: Pexels

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen