9.6 C
Deurne
vrijdag 19 april 2024
Home- DeurneLicht, vuur en theater tijdens zestiende editie Heilight Parade

Licht, vuur en theater tijdens zestiende editie Heilight Parade

Traditiegetrouw is er ook dit jaar weer een Heilight Parade in de Sint-Jozefparochie. Op zaterdag 9 maart vanaf 19.30 uur trekt de verlichte stoet door de Vlierdenseweg en de Sint Jozefstraat.

Het is inmiddels een bekend beeld rond halfvasten: ontelbare lampjes op wielen en op mensen die door de Deurnese wijk paraderen. Ook tijdens deze zestiende editie wordt het publiek getrakteerd op kleurrijke wagens waarvan er één maar liefst 35 meter lang is. Ook vele groepen zullen stralen tijdens de parade.

“Het belooft wederom een spectaculair gebeuren te worden”, vertelt voorzitter Leo Cuijpers. Voorafgaand aan de stoet met volwassen deelnemers zet een bijzondere straattheater act de boel op stelten. Helemaal aan het begin, voor de kinderoptocht, warmen de vuurjongleurs van Hebbes, het duo K-kwadraat en percussiegroep PadaM de boel vast op.

189 jeugdige deelnemers
Ook leerlingen van basisschool D’n Bogerd zijn weer van de partij. “Maar liefst 189 kinderen lopen mee. Geen enkele andere optocht heeft zo’n grote afvaardiging van jeugd. De kinderoptocht komt tot stand met dank aan de oudervereniging. We zijn trots op deze jarenlange samenwerking.”

Kaartjes voor de Heilight Parade kosten 4 euro. Voor kinderen tot en met vier jaar is de toegang gratis. Aan de kassa’s langs de route kan met behulp van QR-codes op de mobiele telefoon betaald worden.

Wie met de auto naar het evenement komt, kan het beste parkeren op het P + R terrein bij station Deurne. Van daaruit is het enkele minuten lopen. Extra parkeerplaatsen zijn beschikbaar bij VKV aan de Industrieweg en Lidl aan de Katoenstraat.

Nafeesten bij het Hofke
Na de parade gaat het feest nog even door tijdens de After Heilight Party in het Hofke van Marijke. DJ Mark Mastbroek en de Deurnese band Bracchus treden hier op. Tevens vindt de prijsuitreiking voor de volwassen paradedeelnemers plaats. Kaarten voor de afterparty zijn verkrijgbaar bij het Hofke van Marijke en kosten 10 euro per stuk.

Foto’s: Stichting Heilight Parade

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen