11.1 C
Deurne
vrijdag 22 september 2023
Home- LiesselLiessel krijgt er 13 levensloopbestendige woningen bij naast Hubertuskapel

Liessel krijgt er 13 levensloopbestendige woningen bij naast Hubertuskapel

Als het aan het college van Deurne ligt, worden er in Liessel op de hoek van de Molenweg en Monseigneur Berkvensstraat dertien levensloopbestendige woningen gebouwd. Begin juni vorig jaar heeft projectontwikkelaar PM+ Vast een verzoek ingediend voor het realiseren van de huizen. De gemeente staat positief tegenover het initiatief zolang er rekening wordt gehouden met de aanwezige kapel.

Aan de rand van het perceel vlakbij het sportpark staat de in 1984 gebouwde Sint-Hubertuskapel die grote waarde heeft in de geschiedenis van Liessel. “De kapel blijft uiteraard behouden en wordt met een groene omkleding en sleutelpositie in de wandel- en fietsstructuur beter beleefbaar gemaakt”, geeft de gemeente aan.

Jagers
Vroeger was het dorp een bekende bedevaartsplaats waar Sint-Hubertus werd vereerd als de patroon van de jagers. Daarom stond er tot en met 1831 in Liessel ook een veel grotere kapel op de hoek van de Zandstraat, Hoofdstraat en Monseigneur Berkvensstraat, op de plek waar nu gemeenschapshuis De Kastanje staat.

Religie
Omdat de plannen voor de dertien nieuwe woningen in strijd zijn met het huidige bestemmingsplan, moet deze worden aangepast. Het perceel heeft nu nog een agrarische en archeologische bestemming. De kapel in de noordoosthoek heeft daarbij de aanduiding ‘religie’.

Kapel
De gemeente geeft aan dat er vooraf een omgevingsdialoog zal worden gevoerd, waarbij specifiek aandacht is gevraagd voor het behoud en beleefbaarheid van de aanwezige kapel. De resultaten hiervan worden opgenomen in het ontwerpbestemmingsplan. Het is uiteindelijk aan de gemeenteraad om te besluiten of er definitieve medewerking kan worden verleend aan de bouwplannen.

Foto: PM+ Vast

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen