21.6 C
Deurne
dinsdag 23 juli 2024
Home- LiesselLiesselnaar gaat vrijuit; mishandeling niet bewezen

Liesselnaar gaat vrijuit; mishandeling niet bewezen

De 28-jarige man uit Liessel die door zijn vriendin werd beschuldigd van mishandeling, is door de rechtbank vrijgesproken. Volgens de vrouw zou de man haar uren aan een stuk hebben mishandeld en ze zou daarbij gewond zijn geraakt aan haar oog. De man van Syrische afkomst hoorde twee weken geleden nog dat er een jaar cel tegen hem geëist werd.

De rechtbank van Den Bosch vond het verhaal van de vrouw uiteindelijk toch niet geloofwaardig genoeg omdat haar interpretatie van wat er was gebeurd sterk afweek van de versie van de man. Volgens de verdachte zou de vrouw kwaad zijn geworden nadat ze kleding van een andere vrouw in de woning had gevonden. Juist zij zou hém zijn aangevlogen en de man zou zich alleen verweerd hebben. Ook het feit dat de man slechtziend is, speelde een rol in de beslissing van de rechtbank.

Ongeneeslijke oogafwijking

Er is te weinig bewijs om het verhaal van de vrouw te ondersteunen, concludeerde de rechtbank. De verwondingen aan haar oog bleken niet het gevolg van een mishandeling maar worden veroorzaakt door een ongeneeslijke oogafwijking waaraan de vrouw lijdt, dit bleek uit medische dossiers.

Eerder vond de Officier van justitie dat de verwondingen van de vrouw onomstotelijk bewijs waren van zware mishandeling en dat de man ondanks een blanco strafblad een jaar de cel in moest.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen