24.2 C
Deurne
maandag 2 oktober 2023
Home- DeurneLiesselse ondernemers leren levens redden met reanimatiecursus

Liesselse ondernemers leren levens redden met reanimatiecursus

De leden van de Liesselse Ondernemersvereniging (LOV) kwamen afgelopen dinsdag in ’t Lijssels Vertier bij elkaar voor hun jaarvergadering. Ze hadden voorgenomen dat er naast alle besprekingen ook iets gedaan moest worden waar iedereen binnen de organisatie en de hele gemeenschap in Liessel iets aan heeft. Het werd een EHBO- en reanimatiecursus; een activiteit waarvan veel leden na afloop vonden dat het een heel nuttige invulling was van de avond en waar ze met veel interesse aan meededen.

Stel je voor dat je getuige bent van een noodgeval waar iemands leven op het spel staat. Je hart klopt in je keel terwijl je machteloos toekijkt. Met de cursus die de Liesselse ondernemers volgden, kunnen zij nu voortaan een verschil maken.

Noodsituaties
Reanimatie is een eenvoudige techniek die iedereen kan leren. Letterlijk betekent reanimeren: het kunstmatig overnemen van de ademhaling en bloedsomloop. Het stelt je in staat om levens te redden in noodsituaties zoals een hartaanval of een plotselinge ademhalingsstilstand. Door te weten hoe je effectieve borstcompressies kunt geven en beademing kunt toepassen, kun je iemand de kostbare tijd geven die hij of zij nodig heeft tot er professionele hulp arriveert.

Zuurstof
Belangrijkste onderdeel in de hele reanimatie is zuurstof, want zonder kan een mens niet leven. Als iemand een hartstilstand of circulatiestilstand heeft gehad, is er dus maar één ding belangrijk: er moet weer zuurstofrijk bloed door de aders gaan stromen. Je moet dus snel handelen, want zonder zuurstof zal er binnen vier tot zes minuten schade aan de hersenen en andere organen ontstaan. Duurt het langer, dan sterft het slachtoffer.

Actie
Reanimeren is dus een onderwerp van actie, maar ook van serieuze hulpverlening. Elk moment telt. De leden van de Liesselse Ondernemersvereniging hebben de kans om levens te redden met beide handen aangepakt en zijn nu ook goed voorbereid dankzij de cursus van ehbo-liessel.nl.

Inschrijven
Mensen die ook interesse hebben om zich aan te sluiten bij de groeiende gemeenschap van levensredders, kunnen zich inschrijven voor een reanimatie- en EHBO-cursus. Hierbij leer je hoe je adequaat kunt reageren in noodsituaties, vergroot je je zelfvertrouwen en draag je bij aan de veiligheid van je gemeenschap. Meer informatie vind je op ehbo-liessel.nl.

Foto’s: Walter van Bussel

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen