Sociocratische Leeromgeving LOS Deurne draagt bij aan de wederopbou..." />
14.3 C
Deurne
maandag 27 mei 2024
Home- DeurneLOS Deurne draagt bij aan wederopbouw school in Mozambique

LOS Deurne draagt bij aan wederopbouw school in Mozambique

Sociocratische Leeromgeving LOS Deurne draagt bij aan de wederopbouw van een school in Mozambique. De helft van de opbrengst van de Deurnese school tijdens de slingermarkt op Koningsdag, gaat naar het goede doel.

Zwaar getroffen door cycloon Idai
De plaats Beira in Mozambique is vorige maand zwaar getroffen door cycloon Idai. Ruim 90 procent van de huizen is verwoest. Ook dit jaar stond LOS Deurne weer met een kraam op de Koningsmarkt in Deurne. Verschillende kinderen verkochten spellen en spullen, die door de kinderen en begeleiders in de weken voorafgaand aan Koningsdag werden verzameld. Samen hebben zij besloten de helft van hun opbrengst op de slingermarkt te doneren aan het goede doel Mission Educate. non-profitorganisatie die stelt zich ten doel wereldwijde armoede te bestrijden door middel van gratis onderwijs, om de leerlingen te leren lezen en schrijven en bij te dragen aan het uitroeien van extreme armoede en daarbij horende problematiek. De organisatie is al een aantal jaar actief in Mozambique.

Vorm van democratisch onderwijs
Sociocratisch onderwijs is een vorm van democratisch onderwijs, waar kinderen en begeleiders samen besluiten nemen over wat en hoe ze willen leren. Sociocratie houdt in dat ‘alle stemmen gelden’ in plaats van het bekende democratische concept ‘de meeste stemmen gelden’. Sociocratische Leeromgeving LOS Deurne is in januari 2017 geopend in het pand van het voormalige Hof van Deurne aan het Haageind en biedt onderwijs aan leerlingen van 4 tot en met 21 jaar. Basisonderwijs en voortgezet onderwijs lopen naadloos in elkaar over, waarbij leerlingen van alle leeftijden samen spelen, leren en ontdekken. Sinds de start van de school is het leerlingaantal met 80 procent gegroeid.

Foto: LOS Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen