4 C
Deurne
dinsdag 5 december 2023
Home- DeurneNieuwe doorgang voor Tuinpad van mijn vader in Deurne

Nieuwe doorgang voor Tuinpad van mijn vader in Deurne

De eerste stap gezet voor de wandelroute van het Tuinpad van mijn vader is op vrijdag 3 mei gezet. De route tussen museum De Wieger en het centrum van Deurne werd geopend door middel van het openen van het hek dat tussen het museum en het centrum staat. 

Beelden Joep Coppens
Wethouder Marinus Biemans en de initiator van het burgerinitiatief Henry van den Berkmortel hebben samen het startschot gegeven voor deze nieuwe wandelroute. Langs deze route komen ook enkele beelden van Joep Coppens te staan, die zijn verplaatst van Basisschool de Brigantijn naar het park.

Cultureel stukje groen
Anderhalf jaar geleden presenteerde Henry van den Berkmortel het initiatief voor het Tuinpad van mijn vader. ”Dit is een unieke kans voor Deurne en de bewoners. Naast alle stenen in het centrum krijgen we een aantrekkelijk cultureel stukje groen”, vertelt Van den Berkmortel aan de Gemeente Deurne. Er hebben zich al enkele partijen aangesloten bij de groep initiatiefnemers, waaronder museum De Wieger, Centrummanagement, Cultuurcentrum Deurne, VVV Deurne en Heemkundekring. Samen zijn zij naar de Gemeente Deurne gestapt en hebben buurtbewoners betrokken bij hun plannen.

Route
De route gaat vanaf de Markt, via de Raadhuisstraat naar het Martinetplein. Vanuit daar gaat de wandeltocht via het voormalige postkantoor over de Hogeweg, door het park, het Wiegerbos in. Daar loopt het door tot aan de Zaan. Er ontstaat een wandelroute van de Koolhof naar het centrum door een groene omgeving. Het idee is om langs deze route nog meer Deurnenaren te eren, naast de kunstwerken van Deurnese kunstenaars. En zo zal in de loop der tijd het Tuinpad van mijn vader, bezongen door Wim Sonneveld in het bekende lied ‘Het Dorp’, steeds meer vorm krijgen.

Foto: VVV De Peel

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen