28.7 C
Deurne
dinsdag 25 juni 2024
Home- DeurneMan langer in jeugddetentie voor poging tot doodslag in Deurne

Man langer in jeugddetentie voor poging tot doodslag in Deurne

Een 20-jarige man uit Helmond moet van de rechtbank langer in jeugddetentie blijven. De man stak vorig jaar tijdens carnaval in een discotheek in Deurne iemand neer met een vlindermes.

Eerder werd de man al veroordeeld tot 365 dagen gevangenisstraf, maar een deel van die straf was voorwaardelijk. Die tijd moet de Helmonder nu alsnog uitzitten, omdat hij opnieuw verschillende keren in de fout is gegaan. De Rechtbank Oost-Brabant veroordeelt de man daarom tot 186 extra dagen jeugddetentie.

Omdat de kans aanwezig was dat het slachtoffer door beschadigingen aan zijn buikvlies en spieren zou overlijden, oordeelde de rechtbank eerder poging tot doodslag.

Verkeerd
Vorig jaar sprak de rechtbank uit dat de 20-jarige man uit Helmond zich verplicht moest laten behandelen. Dat ging in het begin goed, maar vervolgens ging het verkeerd. Hij weigerde om nog langer mee te werken aan zijn behandeling. Ook dronk hij alcohol, richtte hij vernielingen aan en was hij verantwoordelijk voor ernstige bedreigingen en brandstichting.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen