7.7 C
Deurne
maandag 15 april 2024
Home- DeurneSpeelplek blijft behouden in nieuw plan Katoenstraat

Speelplek blijft behouden in nieuw plan Katoenstraat

De speelplek aan de Katoenstraat in Deurne die tijdelijk was ingericht, blijft behouden. Dat laat wethouder Marinus Biemans weten. Daarnaast moeten er volgens een nieuw plan zeven rij- en vier hoekwoningen komen.

Onlangs heeft de gemeente samen met buurtbewoners een speelplek gerealiseerd aan de Katoenstraat in Deurne. Wethouder Biemans: “Het voorheen braakliggende terrein ligt er nu mooi groen bij en biedt een fijne speelplek voor de kinderen uit de buurt.”

De gemeente heeft vijf ontwikkelaars de afgelopen tijd de kans gegeven om een plan in te dienen voor de herontwikkeling van de Katoenstraat.  Belangrijke punten hierbij waren voor de gemeente vrije sector huurwoningen, innovatie en kwaliteit en een aangenaam woonklimaat. Ook heeft de gemeente de voorwaarde meegegeven dat het plan binnen vier jaar gerealiseerd moet zijn.

Bots Bouwgroep
Buurtbewoners hebben samen met de gemeente een selectie gemaakt uit verschillende plannen. Daarbij is gekozen voor het concept van Bots Bouwgroep. Het plan bestaat uit zeven rij- en vier hoekwoningen, huizen die op huurbasis beschikbaar moeten worden.  Achter de woningen, aan de kant van het spoor, komen bedrijfsunits. Deze units zijn bereikbaar met een in- en uitrit die aan beide zijden rondom de woningen en tuinen loopt. Het plan kent een groene inrichting. De voorzijde van de bedrijfspanden krijgt een groene uitstraling.

De speelplek blijft in dit plan behouden. De gemeente bekijkt in overleg met Bots Bouwgroep of de tijdelijke speelplek op de huidige plek kan blijven en of de speelplek ook tijdens de bouw open kan blijven.

Vervolgproces
De gemeente heeft als doel binnen zes maanden tot een overeenkomst te komen met het bouwbedrijf. Daarna kan Bots Bouwgroep aan de slag met de ontwikkeling van het gebied.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen