8.8 C
Deurne
zaterdag 20 april 2024
Home- DeurneMannen en vrouwen gevraagd voor auditie kleinschalige toneelproductie

Mannen en vrouwen gevraagd voor auditie kleinschalige toneelproductie

Dinsdag 23 januari wordt in Den Draai in Zeilberg een auditieronde gehouden voor een kleinschalige productie over het ontstaan van de democratie en het lokale bestuur in Deurne. Vrouwen en mannen, met of zonder toneelervaring, kunnen deelnemen aan de auditie. Aanvang 20.00 uur.

Dit jaar bestaat Heemkundekring H.N. Ouwerling Deurne 40 jaar. In samenwerking met Dit Deurne van Ons wordt op zeer korte termijn een kleinschalige productie opgezet over het ontstaan van de democratie en het lokale bestuur in Deurne en omstreken. Het stuk wordt opgevoerd als opluistering van een manifestatie van de heemkundekring die op 17 maart op het terrein van Vreekwijk in Deurne wordt gehouden. Aanvang 12.00 uur.

Op Vreekwijk werd tot aan de Franse Revolutie in 1795 jaarlijks op 17 maart (St. Gertrudis) de ‘gemeijnte’-vergadering gehouden, waarin bestuurders gekozen werden. Een mannelijke vertegenwoordiger van elk gezinshoofd in Deurne, of het gezinshoofd zelf, werd geacht hierbij aanwezig te zijn. Op het niet verschijnen stonden zeer hoge boetes. Het stuk zal ook de sfeer van die tijd uitademen. Leuk detail: op 21 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen.

Na de auditieronde wordt er vanaf 30 januari wekelijks op dinsdagavond in Den Draai gerepeteerd. Behalve op 13 februari vanwege carnaval. Dit eenmalig op te voeren stuk duurt ongeveer 20 tot 30 minuten. De regie is in handen van Frans van de Pas. Aanmelden voor de auditie kan via Facebook (Dit Deurne van Ons), via info@ditdeurnevanons.nl of via tel. 06-40892218.

 

 

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen