9.9 C
Deurne
vrijdag 3 februari 2023
Home- DeurneMantelzorgondersteuning in Deurne onder de loep door oplopende kosten

Mantelzorgondersteuning in Deurne onder de loep door oplopende kosten

De volledige mantelzorgondersteuning in Deurne moet goed onder de loep worden genomen. Wethouder Marnix Schlösser geeft dit aan in een raadsinformatiebrief van de Gemeente Deurne. De oplopende kosten van de mantelzorgregeling zijn aanleiding voor een uitgebreide evaluatie van het hele scala aan mantelzorgondersteuning in Deurne.

De mantelzorgregeling en de mantelzorgwaardering zijn twee onderdelen van het totale pakket aan mantelzorgondersteuning waarvan het aantal deelnemers in Deurne elk jaar stijgt. De gemeente heeft hiervoor al een aantal incidentele middelen ingezet om de financiering beheersbaar te houden.

Niet zinvol

Tijdens het evalueren van de mantelzorgregeling heeft de gemeente geconcludeerd dat het niet zinvol is om alleen deze twee regelingen te evalueren, maar dat het beter is om het totale aanbod van mantelzorgondersteuning opnieuw te bekijken. Het totale pakket bestaat uit cursussen, informatie, advies, voorlichting, lotgenotencontact, de mantelzorgmakelaar en de respijtzorg.

Bestaande aanbod

De gemeente wil onderzoeken of het bestaande aanbod van mantelzorgondersteuning voldoet aan de behoefte van de mantelzorgers. In kaart moet worden gebracht waar mantelzorgers in de praktijk tegenaan lopen en of er misschien behoefte is aan andere vormen van ondersteuning. De oplopende kosten van de mantelzorgregeling zijn ook aanleiding om te onderzoeken of het mogelijk is om het budget van de mantelzorgregeling en mantelzorgwaardering op een nog betere manier in te zetten.

Aan het einde van dit jaar moeten er verschillende opties op tafel liggen om de financiële beheersbaarheid overeind te houden zodat deze aan de raad kunnen worden voorgelegd.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen