11.2 C
vrijdag 29 maart 2024
Home- DeurneSV Deurne behaalt eerste overwinning van het seizoen op SV Venray (3-2)

SV Deurne behaalt eerste overwinning van het seizoen op SV Venray (3-2)

Bij het treffen tussen SV Deurne en SV Venray, heeft de Deurnese ploeg de eerste overwinning van het seizoen weten binnen te halen. De Deurnenaren wonnen van de tegenstanders uit Venray met 3-2.

SV Deurne overtuigde niet met goed voetbal maar was heel erg effectief met de kansen. Na 23 minuten stond de 3-0 al op het scorebord waarna de wedstrijd gespeeld leek. SV Venray had toch nog veel druk op de Deurnese goal in de restantwedstrijd maar het bleef bij 2 tegendoelpunten.

Kansen over en weer

Het eerste kwartier van de wedstrijd was erg open en er waren kansen over en weer. Na zes minuten gooide Groen de bal over de verdediging richting Matheij. Doordat de keeper van SV Venray terug richting de goal liep in plaats van naar de bal kon Matheij met een lob-bal via de onderkant van de lat de 1-0 aantekenen.

De wind in de rug

Nog geen minuut later trapte de keeper van SV Venray de bal slecht weg zodat Van de Broek de bal kon aannemen. In plaats van zelf te schieten legde Van De Broek af op Matheij die beheerst afrondde met een 2-0. Na 23 minuten zorgde een snelle spelhervatting van SV Deurne dat Groen de bal op de middellijn kreeg. Met de wind in de rug plaatste Groen de bal precies onder lat in de goal, de keeper van Venray had geen kans. SV Venray nam het initiatief in de wedstrijd en kwam in de 37ste minuut toch weer terug in de wedstrijd. Een schot van Geven richting kruising was het laatste wapenfeit voor de rust.

Eenzijdig beeld

Na de rust volgde een eenzijdig beeld, SV Venray had het initiatief zonder heel veel grote kansen te creëren en SV Deurne had een sporadische counter. Ook de wissels (Steegs voor Geven en Scheepers voor Luwawa) veranderde niet veel aan het spelbeeld. In de zeventigste minuut viel een corner van SV Venray bij de tweede paal in het doel waarna de wedstrijd nog even spannend werd, maar SV Deurne hield stand waardoor de 3 punten konden worden bijgeschreven.

Volgende week wacht voor het Deurnese team de thuiswedstrijd tegen Chevremont, de ploeg die als enige deze competitie al twee keer wist te winnen en vorig jaar nog in de nacompetitie SV Deurne overwon.