18.2 C
Deurne
zaterdag 22 juni 2024
Home- NeerkantMarathonetappe in Dakar Rally mokerslag voor team met Neerkantse navigator Marcel Snijders

Marathonetappe in Dakar Rally mokerslag voor team met Neerkantse navigator Marcel Snijders

De twee dagen van de marathonetappe die op donderdag en vrijdag werd gereden, bleken voor het Dakar-team van Janus van Kasteren, Darek Rodewald en navigator Marcel Snijders uit Neerkant de zwaarste 48 uur die ze tot nu toe in de race hebben meegemaakt. Door de drie uur achterstand die het team opliep, is de kans klein dat de titelverdedigers ook dit jaar de wedstrijd in het truckklassement gaan winnen.

De eerste dag verliep nog redelijk goed. In de hoge duinen had de truck hard te werken en moest er een paar keer een extra rondje worden gereden om over een duin te komen. Twee lekke banden zorgden er wel voor dat er kostbare tijd verloren ging. Het verwisselen van de banden duurde extra lang omdat het in het mulle duinzand lastig is om de krik onder de truck te krijgen.

Mokerslag
Tijdens de tweede dag kwam de mokerslag voor het team met de Neerkantse navigator Marcel Snijders. Het begon al met de vraag of ze genoeg brandstof zouden hebben. Dat zorgde ervoor dat er extra gelet moest worden op het brandstofverbruik en de banden tot het volgende brandstofpunt. Dat lukte op het nippertje, met nog maar 25 liter in de tank. Maar tijdens deze rit kwam de truck ook op z’n kant te liggen, waardoor er uiteindelijk bijna drie uur verloren ging.

Door die achterstand is de kans op een tweede titel nu erg klein voor het team van chauffeur Janus van Kasteren, monteur Darek Rodewald en navigator Marcel Snijders.

Foto: Iveco

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen