5.8 C
Deurne
maandag 4 maart 2024
Home- DeurneGeen bier of fruit meer bij boerderij La Trappe Deurne, maar wel...

Geen bier of fruit meer bij boerderij La Trappe Deurne, maar wel gasten

Aan Riet 10 in Deurne staat een langgevelboerderij met een historie die teruggaat tot in de achttiende eeuw. Destijds opgericht door de paters Trappisten, vandaar de naam La Trappe, later in bedrijf genomen door de familie van Lier die er een fruitteeltbedrijf had. Sinds kort is een deel van het pand in gebruik als Bed & Breakfast.

Binnen zijn diverse elementen die herinneren aan het verre verleden. De eikenhouten gebinten bijvoorbeeld stammen nog uit 1878 toen de boerderij herbouwd is na een brand. Achter een groot raam in de woonkamer van de B & B zit een authentieke deur die vroeger dit deel met het woonhuis verbond.

Aan die andere zijde wonen sinds november de eigenaren Hans van Lier en Brigit Kusters. Voor Hans is het een terugkeer naar zijn ouderlijk huis, alleen nu is het grondig gerestaureerd en verbouwd.

Brigit Kusters en Hans van Lier van B&B La Trappe

Fruitwinkel altijd open
“Ik kan me herinneren dat we hier met het gezin in de keuken zaten, die was op dezelfde plek als nu, en mensen fruit kwamen kopen. Ook al zaten we net te eten, mijn moeder holde altijd naar de deur. Onze winkel was altijd open.”

De grote weegschaal in de gang doet nog denken aan de tijd dat veel Deurnenaren hun appels hier haalden. Buiten zijn de omliggende fruitboomgaarden de stille getuigen van het bedrijf dat eerst door Hans’ opa en later door zijn ouders gerund werd.

Stukje Frankrijk in Deurne
“Het voelt als Frankrijk”, zegt Brigit. “Zeker in het voorjaar en de zomer als de bomen in bloei staan.” Ze bestiert de B & B naast haar werk op het gebied van kwaliteit, arbo en milieu. Daarom is de accommodatie voorlopig alleen in de weekenden beschikbaar.

Het idee voor de overnachtingsgelegenheid ontstond toen Hans’ moeder overleed. “Mijn moeder is altijd in de boerderij blijven wonen. Toen de staat verslechterde, besloten we het schuurgedeelte te verbouwen tot woning voor haar. Helaas heeft ze er maar drie maanden gewoond.”

Omdat het paar het zonde vindt om het appartement leeg te laten staan, wordt het nu dus verhuurd als overnachtingsmogelijkheid voor toeristen en zakelijke klanten. “We mikken vooral op mensen die graag fietsen of wandelen, want dat kan in deze omgeving volop. Maar ook gasten van bijvoorbeeld Green Valley Estate kunnen hier prima terecht.”

Klinkende review
Als de B & B, die geschikt is voor twee personen, een succes blijkt, is er ruimte om op te schalen. “De oude hooizolder hebben we tijdens de verbouwing helemaal leeg gemaakt. Daar liggen ook al leidingen voor een eventuele badkamer”, vertelt Hans.

 

Voorlopig wil het stel afwachten hoe het loopt en hoe de reacties zijn. Hun eerste beoordeling op de website bedandbreakfast.nl kunnen ze alvast in hun zak steken: een dikke 10.

Foto’s: Josanne van der Heijden/Babette Margés

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen