23.1 C
Deurne
donderdag 25 juli 2024
Home- DeurneMarijke Wilms-Wils nieuwe directeur van Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost

Marijke Wilms-Wils nieuwe directeur van Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost

Marijke Wilms-Wils wordt per 1 oktober de nieuwe directeur van Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost (VRBZO). Ze volgt Petra de Kam op die vorig jaar afscheid nam. Wilms-Wils was voorheen sinds 2017 gemeentesecretaris/algemeen directeur bij de gemeente Meierijstad.

In de jaren daarvoor werkte ze als gemeentesecretaris in Veghel en in diezelfde gemeente startte zij enkele jaren eerder als directeur bedrijfsvoering. Marijke Wilms-Wils heeft  ervaring opgedaan tijdens crises, zoals de coronaperiode toen zij voor langere periode de rol vervulde als operationeel leider in Veiligheidsregio Brabant-Noord.

De ervaring van Wilms-Wils als gemeentesecretaris en haar expertise op het gebied van veiligheid, waren voor het bestuur van Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost doorslaggevend om haar te benoemen tot directeur. “VRBZO is een organisatie die continu in ontwikkeling is, in een regio die groeit en bloeit”, zegt bestuurlijk portefeuillehouder Blanksma van Personeel & Organisatie van de Veiligheidsregio.

Ook de ambtelijke organisatie van de  VRBZO is verheugd over de aanstelling van Wilms-Wils. “Wij zijn heel blij met Marijke als onze nieuwe directeur. Zij brengt niet alleen veel ervaring mee op bestuurlijk en ambtelijk vlak, ze presenteerde zich in de gesprekken ook als iemand die zich betrokken voelt bij het wel en wee van alle medewerkers. Iemand die mensen ziet en waardeert en graag in verbinding staat met collega’s, partners en bestuur. We zien uit naar de samenwerking”, zegt Lambèrt van Iersel namens het Management Team van de VRBZO.

Lees ook: Directeur Petra de Kam vertrekt bij Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost

Foto: gemeente Meijerijstad/VRBZO

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen