12.1 C
Deurne
maandag 4 maart 2024
Home- DeurneMarjan Vrijnsen-de Corte benoemd tot wethouder in Deurne

Marjan Vrijnsen-de Corte benoemd tot wethouder in Deurne

Tijdens de gemeenteraadsvergadering van afgelopen dinsdag is Marjan Vrijnsen-de Corte benoemd en geïnstalleerd als wethouder van gemeente Deurne. Zij volgt Marinus Biemans op als wethouder ruimte, wonen en buitengebied en als eerste locoburgemeester.

Onder de taken die Vrijnsen-de Corte in haar nieuwe functie op zich neemt, bevinden zich onder andere: een gezonde lokale economie, recreatie Peelvenen en de centrumaanpak voor Deurne. Ook milieu, de omgevingsvisie, betaalbaar en divers wonen en de transitie van het landelijk gebied behoren tot haar werkterrein.

Meierijstad
De 40-jarige Marjan Vrijnsen-de Corte is sinds de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 raadslid voor de fractie DOE! geweest. Voor haar benoeming tot wethouder in Deurne was ze strategisch beleidsadviseur bij de gemeente Meierijstad en adviseerde zij het college daar over vraagstukken met een focus op het ruimtelijk domein, de regionale samenwerking en positionering. Ook werkte ze aan de toekomstvisie van de gemeente Meierijstad.

Vrijnsen-de Corte heeft Planologie gestudeerd en een eerstegraads onderwijsbevoegdheid behaald aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Daarnaast is ze gepromoveerd aan de Technische Universiteit Eindhoven binnen de technische lerarenopleiding. Voorafgaand aan haar functie bij de gemeente Meierijstad heeft ze 15 jaar in het hoger onderwijs gewerkt bij Fontys Hogescholen en de Technische Universiteit Eindhoven. Ze was daar werkzaam als docent, onderzoeker, beleidsmedewerker en de laatste jaren als leidinggevende en onderwijsbestuurder.

Voor haar onderwijs-carrière heeft Marjan Vrijnsen-de Corte gewerkt bij provincie Noord-Brabant en Stichting ORO in Deurne. Ze is geboren en getogen in Deurne-Zeilberg. Samen met haar man en drie kinderen woont ze nu in de wijk De Heiakker in Deurne. In haar vrije tijd is Marjan actief vrijwilligster bij de Deurnese Watervrienden.

Foto: gemeente Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen