14.9 C
Deurne
vrijdag 20 mei 2022
Home- St. JozefparochieMark Aarts ontvangt Vetlirre Medallie bij CV De Heikneuters

Mark Aarts ontvangt Vetlirre Medallie bij CV De Heikneuters

Tijdens de carnaval kreeg Mark Aarts zaterdagavond na de receptie van Prins Laurens den Eerste en Prinses Gea van CV De Heikneuters de Vetlirre Medallie uitgereikt. Hij kreeg de onderscheiding als waardering voor zijn vele verdiensten bij de carnavalsvereniging in de St. Jozefparochie.

Aarts is sinds 2013 actief bij De Heikneuters. Al vrij snel werd hij bestuurslid en commissie-coördinator waarbij hij het aanspreekpunt en tussenpersoon is voor alle commissies en het bestuur van De Heikneuters. Ook is hij verantwoordelijk voor de informatie op social media van de club en heeft hij als lid van de bouwcommissie meegeholpen aan de prinsenwagen in 2017 en dit jaar aan de nieuwe bus van De Heikneuters.

De Vetlirre medallie is in het jaar 2002 in het leven geroepen door voormalig Burgemeester van de gemeente Deurne Dhr. Daandels. De onderscheiding is bedoeld als waardering voor de uitzonderlijke inzet die iemand toont voor de carnavalscultuur en alles wat daar bij komt kijken bij een bepaalde vereniging.

Erelid Rowan Bouwmans

Tijdens de opening van carnaval op zaterdag is bij De Heikneuters ook Rowan Bouwmans benoemd tot erelid van CV De Heikneuters. Bouwmans is sinds 2008 lid van de carnavalsvereniging uit de St. Jozefparochie. Nadat hij in 2012 de 55ste prins van de Heikneuters werd, heeft hij de functie als voorzitter overgenomen van Charles Verspay. Na dit seizoen zal Rowan een stapje terug doen en de voorzittershamer overdragen aan Peter Proenings.

Kneuterboer Antoon

De titel Kneuterboer die jaarlijks wordt uitgereikt bij de Heikneuters, ging dit jaar naar Antoon van de Kerkhof. Deze onderscheiding is ingesteld door Prins Tinus den Uurste in 1994 en gaat naar een persoon of groep die vooral achter de schermen veel werk verricht voor carnaval in de St. Jozefparochie.

Van de Kerkhof was in 2008 Prins van de Heikneuters. Daarna ging hij in het bestuur van de vereniging en de jubileumcommissie aan de slag. Het ophalen van advertenties en het mede-opmaken van de carnavalskrant doet hij inmiddels ook al 11 jaar. In 2013 heeft hij de Vetlirre Medallie gekregen. Afgelopen jaar heeft hij aangegeven dat dit zijn laatste seizoen is bij de Carnavalsvereniging.

Foto’s: CV De Heikneuters

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen