-1.8 C
Deurne
zaterdag 10 december 2022
Home- DeurneMarkt 'Groen Deurne 2021' gaat komende zondag gewoon door

Markt ‘Groen Deurne 2021’ gaat komende zondag gewoon door

Natuur Milieu en Educatie Centrum “De Ossenbeemd” verzorgt zondag 12 september de “Markt Groen Deurne” op het eigen terrein aan het Haageind 31. Je bent er welkom van 13.00 uur tot 17.00 uur.

Bedrijven op het gebied van duurzaamheid en nieuwe energie presenteren zich op deze kleinschalige markt. Daarnaast vinden bezoekers streekproducten en gezondheidsinformatie en –producten en zijn er allerlei activiteiten voor kinderen.

Duurzaamheid en nieuwe energie
De Ossenbeemd wil zich steeds meer ontwikkelen tot hét duurzaamheidscentrum van de gemeente Deurne e.o. Een begin is hiermee gemaakt met het duurzaamheidscircuit op het terrein van de Ossenbeemd en met de vestiging van het Energieloket. Tijdens de Markt Groen Deurne zijn medewerkers van het “Energiehuis slim Wonen” bij het Energieloket aanwezig om informatie te kunnen geven over nieuwe vormen van energie.

Robot-tractor
Een bijzondere eyecatcher dit jaar is de E Trac van Farmertronics. De eTrac is een elektrische robottrekker, met een elektrisch maaidek om onbemand te kunnen maaien. Het betreft een Deurnese innovatie op het gebied van landbouwmechanisatie. Natuurlijk te zien geweest op gespecialiseerde beurzen, maar tijdens de Markt Groen Deurne kan iedereen kennis maken met deze e-tractor.

Streekproducten en fair Trade
Op de “Markt Groen Deurne” is een breed scala aan producten op het gebied van gezonde voeding, fair trade en streekproducten te verkrijgen, zoals van Bijzonder Brabants en Soeplesse. Daarnaast zijn er stands met informatie over, onder andere, nieuwe energie, ontwikkelingssamenwerking, het ecodorp Allemansland en de bijenhoudervereniging.

Kinderactiviteiten
Kinderen kunnen zich laten schminken en meedoen aan activiteiten vanuit de kraam van de scholengidsen Op het terrein is de Kabouterroute toegankelijk en ook de expositie binnen is voor kinderen interessant. In de Knuffelweide vindt nog een bijzondere activiteit plaats. Tijdens de Markt Groen Deurne krijgen de kinderen de gelegenheid met hun lievelingsdier op de foto te gaan. Ook bestaat de mogelijkheid om een van de dieren voor een jaar te “adopteren”.

Vriend van de Ossenbeemd
Natuurlijk zijn als van ouds de eigen organisaties van de Ossenbeemd aanwezig met informatie over hun activiteiten en mogelijkheden. Bij de stands van de Ossenbeemd zelf kunnen belangstellenden alle informatie krijgen over de Ossenbeemd, de mogelijkheden om hier vrijwilligerswerk te doen, de scholengidsen, het duurzaamheidsproject, enz. Ook kan men zich hier aanmelden als ‘Vriend van de Ossenbeemd’.

Rondwandelingen en dubbelexpositie
Het bijzondere terrein van de Ossenbeemd met de verschillende thematuinen is natuurlijk tijdens de markt gewoon te bezichtigen. Het laatste jaar zijn hier weer heel wat vernieuwingen doorgevoerd. Verder is tijdens de markt de dubbelexpositie Keigaaf: de Peelrandbreuk! en Duurzaam bouwen en wonen in het bezoekerscentrum en in het expositiepaviljoen te bezoeken.

Fair Trade aanmelding
Natuur- en Milieu Educatie Centrum De Ossenbeemd is aangemeld voor het Fair Trade keurmerk. Mocht dit worden goedgekeurd, dan is de Ossenbeemd het eerste “NME-centrum” met zo’n officiële erkenning. Mocht het allemaal doorgaan, dan zal wethouder Marnix Schlösser aanwezig zijn om het bijbehorende bordje te komen overhandigen.

 

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen