9.1 C
Deurne
zondag 25 september 2022
Home- DeurneMarlou uit Deurne is droomcoach en helpt mensen aan een betere nachtrust...

Marlou uit Deurne is droomcoach en helpt mensen aan een betere nachtrust zonder nachtmerries

Steeds meer mensen staan dagelijks onder grote druk door werk, de thuissituatie of de gebeurtenissen in de wereld. Dat zorgt vaak voor een minder goede nachtrust of zelfs nachtmerries. Om mensen daarvan af te helpen, heeft Deurne nu een eigen droomcoach.

Marlou Manders helpt mensen om makkelijker in te slapen en een betere kwaliteit van slapen te ervaren. Hiervoor heeft ze onlangs een nieuwe praktijk geopend in gezondheidscentrum De Hoeksteen in de St. Jozefparochie in Deurne.

Nachtmerries
De aanleiding voor Marlou om zich verder te verdiepen in droomcoaching waren in eerste instantie haar eigen slaapproblemen: “Ik had vroeger zelf ook last van nachtmerries maar ik kon niet echt de juiste hulp vinden. Toen ben ik daar verder ingedoken en heb ik mezelf een behandelingsmethode aangeleerd. Daarna ben ik die gaan toepassen bij andere mensen en dat bleek enorm goed te werken.”

Depressieve gevoelens
De sessies van Manders kunnen mensen helpen bij verschillende problemen. “Mensen die door spanningen slecht slapen of last hebben van nachtmerries, kunnen baat hebben bij de behandeling. Maar ook voor mensen met depressieve gevoelens, stress, burn-out of angsten kan ik helpen met verschillende sessies”, legt Manders uit.

Oorzaak aanpakken
De behandeling verschilt per persoon, legt ze uit: “We beginnen altijd met een kennismaking en het opbouwen van wederzijds vertrouwen. Daarna brengen we de problemen in kaart en ga ik op zoek naar de kern van het probleem. Het is dus niet alleen symptoombestrijding, je wil juist de oorzaak aanpakken.”

Diepgang
Er zijn verschillende werkwijzen en methodes die droomcoach Marlou inzet. “Ik werk met name op basis van Neurolinguistic Programming (NLP) en Cognitieve Gedragstherapie (CGT). Cognitieve Gedragstherapie gaat over het effect van onze gedachten op ons gedrag en ons welzijn. NLP gaat hier ook over, maar legt nadruk op emotionele en lichamelijke beleving, wat nog meer diepgang geeft.”

Op maat gemaakt
Manders combineert die methodes met andere technieken om een op maat gemaakte behandeling per persoon te kunnen geven. “Ik pas ook allerlei elementen toe, zoals uit Steven Covey, systemisch werken, Voice Dialogue, mindfulness, spirtualiteit, Transactionele Analyse (TA) en kernkwadrant. Deze mix maakt dat ik precies kan afstemmen op waar iemand behoefte aan heeft”, vertelt Marlou Manders.

Dromen besturen
Ze is net gestart met een nieuwe methode voor mensen die nog meer uit hun dromen willen halen. “Dat is de online cursus Bewust Dromen waarbij je in vier weken werkt aan je persoonlijke ontwikkeling en zelfreflectie. Samen met een aantal anderen bekijken we je dromen en de betekenis ervan, maar je leert ook hoe je jouw dromen kunt besturen en daar weer profijt van kan hebben”, zegt Manders.

Welvaartsziekten
Droomcoaching lijkt misschien een luxe maar volgens Marlou Manders is het dat tegenwoordig echt niet: “Onze huidige manier van werken en leven is ongezond en levert allerlei welvaartsziekten zoals burn-out en depressie als resultaat. Leef- en denkwijzen mogen veranderen. Door middel van coaching & training breng ik lichaam & geest weer in balans. Dit lost persoonlijke en zakelijke problemen op, zoals somberheid, stress en langdurig verzuim. Mijn missie is om de balans tussen denken en voelen terug te brengen in de wereld.”

Meer informatie over droomcoaching vind je op www.mindspiration-coaching.nl. De praktijk van Marlou Manders is gevestigd in Dienstencentrum De Hoeksteen aan de Sint Jozefstraat 30 in Deurne.

Foto: Marlou Manders

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen