2 C
Deurne
zaterdag 3 december 2022
Home- DeurneNieuws voor en door kinderen uit de regio; tweede aflevering van Kids...

Nieuws voor en door kinderen uit de regio; tweede aflevering van Kids Flits

Het tv-programma Kids Flits dat door en voor kinderen uit Deurne, Asten en Someren wordt gemaakt, brengt vandaag de tweede aflevering met onder meer het bezoek van basisschool D’n Bogerd aan de Kasteelruïne in Deurne.

Verder interviewt Joeri van basisschool De Voordeldonk in Asten burgemeester Anke van Extel-van Katwijk van de gemeente Asten en Mike & Moke van de Mariaschool in Someren vertellen je meer over de gemeenteraadsverkiezingen van vorige week.

Tekst gaat verder onder de video

4000 leerlingen
Het nieuwe tv-programma waar vorige maand de eerste aflevering van werd gebracht, is een initiatief van Stichting Prodas in samenwerking met DMG in Deurne en Siris in Someren. De afleveringen zijn onder meer te zien via DMG TV op dmgdeurne.nl en worden ook in de klassen bekeken door de ongeveer 4.000 leerlingen van alle scholen van Prodas.

Erg enthousiast
“Het is ontzettend leuk om dit te doen samen met de kinderen en ze zijn er zelf ook erg enthousiast over”, vertelt Sarah Snep van Prodas. “Ze maken op deze manier laagdrempelige kennis met verschillende aspecten van media. De kinderen kunnen met dit initiatief ervaren wat er bij komt kijken om een televisieprogramma te maken. Ze leren tegelijkertijd meer over hun eigen omgeving, over het maken van een video, over het inzetten van sociale media, ze oefenen in samenwerken, communiceren, presenteren en nog veel meer.”

Heb je tips voor de redactie van Kids Flits of wil je meehelpen? Stuur dan een mail naar sarah.snep@prodas.nl.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen