18.6 C
Deurne
donderdag 20 juni 2024
Home- DeurneMateriaaltekorten en arbeidskrapte houden groei Ebusco tegen

Materiaaltekorten en arbeidskrapte houden groei Ebusco tegen

Door problemen met de aanlevering van materialen en de aanhoudende arbeidskrapte, stelt elektrische busfabrikant Ebusco uit Deurne haar verwachtingen voor 2023 bij. De omzet komt nu uit op ongeveer 41 miljoen euro en het zogenoemde EBITDA-verlies wordt naar verwachting 44 miljoen. Dit verlies is een maatstaf voor de economische potentie van een bedrijf.

Om te kunnen voldoen aan de huidige orders en de toekomstige groei van nieuwe bestellingen, zet Ebusco nu in op een versnelde opschaling van haar productiecapaciteit met hulp van drie assemblagepartners in Europa en daarbuiten.

“Niet alleen hebben alle partners afzonderlijk reeds bewezen de kwaliteit van de assemblage te kunnen borgen, ook helpen zij de productie te versnellen en de bruto marge te verbeteren”, meldt Ebusco. Ook de geplande opening van de productiefaciliteit in het Franse Rouen moet bijdragen aan het herstel van de groei.

Met de nieuwe maatregelen verwacht Ebusco over de tweede helft van 2023 een aanzienlijke verbetering van de resultaten in vergelijking met het eerste halfjaar. Ondanks de tegenvallende cijfers van de afgelopen zes maanden denkt Ebusco dat over het hele jaar 2023 toch een flinke omzetstijging te zien zal zijn ten opzichte van 2022. In 2024 verwacht het bedrijf EBITDA-positief te zijn.

Foto: Ebusco

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen