20.6 C
Deurne
woensdag 19 juni 2024
Home- HelenaveenMaximum snelheid Soemeersingel Helenaveen binnen bebouwde kom omlaag naar 30 km/u

Maximum snelheid Soemeersingel Helenaveen binnen bebouwde kom omlaag naar 30 km/u

De maximum snelheid op de Soemeersingel in Helenaveen gaat op het stuk binnen de bebouwde naar beneden van 50 naar 30 km/u. Gemeente Deurne wil hiermee uniformiteit scheppen in het snelheidsregime op de Soemeersingel en de 30 kilometer-zone in Helenaveen compleet maken.

Het verlagen van de maximum snelheid tussen de bebouwde komgrens en de T-splitsing met de Dominee Swaluestraat, hangt samen met het herstel van het verzakte wegdek van de Soemeersingel. De gemeente heeft hier 500.000 euro voor uitgetrokken, waarmee de ergste verzakkingen plaatselijk kunnen worden hersteld. “Met deze oplossing wordt de weg niet helemaal ‘strak getrokken’, met als bedoeling dat dit een snelheid beperkende werking heeft. Tevens is dit de meest ‘vriendelijke’ oplossing voor de bomen langs de singel”, zegt wethouder Helm Verhees.

Verkeersplateaus
Om te voorkomen dat de weg opnieuw verzakt, worden er ook een aantal verkeersmaatregelen genomen op de Soemeersingel, die de veiligheid op de weg moeten verbeteren. De bestaande wegversmallingen worden vervangen door verkeersplateaus, die in de volle breedte van de weg worden geplaatst. Verder mogen vrachtwagens met een gewicht van meer dan 3 ton niet meer over de weg rijden.

Verkeersborden
Tegelijk met deze aanpassingen voert de gemeente nu in dat op de hele Soemeersingel binnen de bebouwde kom, de maximum snelheid naar 30 km/u gaat. Buiten de bebouwde kom blijft de maximum toegestane snelheid 60 km/u. De gemeente gaat om het verkeer op de hoogte te stellen van de aanpassing, een aantal verkeersborden op bepaalde plekken verwijderen en een aantal exemplaren op andere plekken plaatsen. Ook wordt de politie op de hoogte gesteld van de aanpassing van de maximum snelheid.

Lees ook: Gemeente Deurne trekt vijf ton uit voor herstel verzakte Soemeersingel Helenaveen

Foto: gemeente Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen