8.8 C
Deurne
zaterdag 20 april 2024
Home- NeerkantNeerkants 100-jarig koor De Veengalm geeft Mariaconcert in Sint Jan Den Bosch

Neerkants 100-jarig koor De Veengalm geeft Mariaconcert in Sint Jan Den Bosch

Gemengd koor De Veengalm uit Neerkant mag op Hemelvaartsdag, donderdag 18 mei het Mariaconcert uitvoeren in de Sint Jans Kathedraal in Den Bosch. De leden werden in maart nog verrast met de Koninklijke Erepenning, die ze ontvingen van burgemeester Greet Buter in verband met het 100-jarig bestaan van De Veengalm. Nu heeft het koor een nieuwe mijlpaal op de planning staan: een concert geven in de Sint Jan.

Daarbij zal De Veengalm verschillende liederen over Maria brengen. “De meeste liederen zijn Nederlands maar er zijn ook enkele Duitse liederen en een Brabants lied. De stijl is van klassiek tot populair”, vertellen de koorleden. Bij de uitvoering zullen ook verschillende gastzangers optreden in de Sint Jan.

Marion van Eijk
Het koor staat onder leiding van dirigente Marion van Eijk en wordt begeleid op piano door Lodewijk Holzken. Solisten zijn Rian Vestjes als sopraan en Erik van den Akker als tenor. Diaken Jack Swaanen uit Someren zal tijdens de mis op een luchtige manier toelichting geven.

Mannenkoor
De geschiedenis van De Veengalm begint in 1923. Toen besloten negen Neerkantse heren om een mannenkoor te starten. Er was zoveel animo dat er een vereniging werd opgericht onder de naam De Veengalm. Met het toetreden van dames in 1945 was De Veengalm het eerste gemengde koor in de gemeente Deurne. De Veengalm deed mee aan diverse wedstrijden in binnen- en buitenland en sleepte verschillende prijzen in de wacht. De Neerkantse vereniging nam dertien keer deel aan concoursen en behaalde tien keer de eerste prijs. Inmiddels vervult het koor al honderd jaar een belangrijke rol binnen het culturele leven van Neerkant.

Het Mariaconcert vindt plaats op donderdag 18 mei in de Kathedraal Sint Jan in Den Bosch en start om 14.30 uur. Het koor meldt dat iedereen welkom is om te komen luisteren, de entree is gratis.

Lees ook: Koninklijke Erepenning voor gemengd koor De Veengalm uit Neerkant

Foto: gemengd koor De Veengalm

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen