18.6 C
Deurne
donderdag 20 juni 2024
Home- DeurneMeer dan alleen lezen en schrijven; Taalcafé in Deurne helpt met weg...

Meer dan alleen lezen en schrijven; Taalcafé in Deurne helpt met weg banen door dagelijks leven

De taal die je spreekt, heb je op veel momenten in je leven nodig. Met het beheersen van een taal kun je dingen begrijpen en uitleggen maar ook contact maken met anderen. Daarom worden er door de LEVgroep in Deurne elke donderdag van 10.00 tot 12.00 uur in de bibliotheek lessen gegeven bij het Taalcafé.

Met het initiatief wil de organisatie alle inwoners van Deurne de gelegenheid bieden om op een laagdrempelige manier aan de Nederlandse taal te werken. Het Taalcafé wordt begeleid door vrijwilligers van de LEVgroep en er is ook altijd een beroepskracht aanwezig voor doorverwijzingen binnen de organisatie.

Sociale contacten
Taal is een belangrijk onderdeel in het dagelijks leven, dat zien de vrijwilligers bij het Taalcafé terug in hoeveel profijt de bezoekers van de oefeningen hebben: “Taal biedt de mogelijkheid om sociale contacten op te doen, jezelf een weg te banen door het dagelijks leven, een baan te vinden en ga zo maar door.”

Of je nou hulp nodig hebt bij het lezen en begrijpen van teksten of graag wilt leren om een beter gesprek te voeren, bij het Taalcafé kunnen ze je daarmee en met andere vragen op het gebied van taal helpen. Aanmelden voor de bijeenkomsten is niet nodig. Het eerstvolgende Taalcafé vindt plaats op donderdag 22 december van 10.00 tot 12.00 uur in de bibliotheek in het Cultuurcentrum aan het Martinetplein 1 in Deurne.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen