16.6 C
Deurne
vrijdag 14 juni 2024
Home- DeurneMeer meldingen van geweld in Deurne

Meer meldingen van geweld in Deurne

In 2018 steeg in Deurne het aantal meldingen van geweldsdelicten in vergelijking met het jaar daarvoor. In totaal waren er afgelopen jaar 111 meldingen van geweld in de gemeente Deurne, een stijging van 29 meldingen. In de rest van Zuidoost-Brabant waren er in de meeste gemeenten juist minder geweldsdelicten. Dat blijkt uit de nieuwste misdaadcijfers van de politie.

De cijfers geven alleen een beeld van misdrijven die bij de politie zijn gemeld. Bij geweldsdelicten als bedreigingen en mishandelingen wordt vaak geen melding gemaakt. Bij onder andere moorden, overvallen en straatroven doen mensen wel bijna altijd aangifte. Ook bij inbraak of autodiefstal wordt door de meeste mensen melding gedaan bij de politie omdat dit een voorwaarde is van de verzekering om de schade vergoed te krijgen. Opvallend is dat in Deurne het aantal meldingen van geweld wel is gestegen in 2018 ondanks de lage bereidwilligheid van mensen om dit soort zaken te melden bij de politie.

Sterkste daler

Het aantal inbraken in de gemeente Deurne ligt wel een stuk lager dan het jaar ervoor. Inbrekers sloegen afgelopen jaar 41 keer minder toe in Deurne; een daling van 83 procent. De daling van het aantal inbraken is in Deurne het grootste van de hele regio, samen met Oirschot waar het aantal meldingen daalde met 62 procent en in Asten met 59 procent. In heel Zuidoost-Brabant is het aantal woninginbraken met 8 procent gedaald.

Drugsoverlast

Ook het aantal overtredingen dat te maken heeft met drugshandel is gedaald. Hoewel het aantal druggerelateerde meldingen in Deurne licht is afgenomen, is de overlast van drugs in de rest van ons deel van de provincie juist meer geworden. Vooral in steden als Eindhoven en Helmond werd dit jaar het hoogste aantal gevallen van handel en drugsbezit gemeten in zeven jaar tijd.

Lees ook: Aantal inbraken in de Gemeente Deurne neemt af

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen