9.6 C
Deurne
vrijdag 19 april 2024
Home- DeurneMeerdere bekeuringen voor overtredingen in natuurgebieden de Peel; ‘Vooral vanwege loslopende honden’

Meerdere bekeuringen voor overtredingen in natuurgebieden de Peel; ‘Vooral vanwege loslopende honden’

Bij een handhavingsactie in het buitengebied en natuurgebieden in de Peel hebben verschillende mensen zondag een proces-verbaal gekregen vanwege het verstoren van dieren in de natuur. Ondanks het wisselvallige weer werden er flink wat bekeuringen uitgedeeld, vooral vanwege loslopende honden. Ook is er een fietser bekeurd en werd er slachtafval gevonden.

Groene boa’s van Staatsbosbeheer, SSIB (Samen sterk in Brabant), SSIL (Samen sterk in Limburg) en politie Peelland voerden de gezamenlijke actie uit om te zorgen dat de natuur en de dieren niet verstoord worden en de regels voor een bezoek aan de gebieden worden nageleefd.

Broedseizoen
Die richtlijnen gelden het hele jaar, maar in het broedseizoen wordt er meer op gecontroleerd. “De lente is begonnen, dus trekt men er weer massaal op uit voor een bezoekje aan de natuur. Juist in het voorjaar zijn de dieren extra kwetsbaar, omdat ze dan voor nakomelingen zorgen”, legt boswachter Lieke Verhoeven uit. Ze meldt dat er ook de komende maanden extra toezicht zal plaatsvinden.

Het broedseizoen waarin veel jonge dieren worden geboren, duurt formeel van 15 maart tot 15 juli, maar in de praktijk komt het geregeld voor dat dieren door een zacht voorjaar al eerder ‘het voorjaar in hun bol’ krijgen.

“Iedereen is van harte welkom om van het ontluikende voorjaar te komen genieten in de natuur, maar geef de dieren de rust die ze nodig hebben. Blijf op de paden, houd de hond aan de lijn en neem afval mee naar huis”, zegt Verhoeven van Staatsbosbeheer.

Foto: Staatsbosbeheer

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen