8.8 C
Deurne
vrijdag 8 december 2023
Home- DeurneMeerdere overtredingen geconstateerd bij Deurnese horecazaken

Meerdere overtredingen geconstateerd bij Deurnese horecazaken

Het Peelland Interventie Team (PIT) heeft vrijdagavond controles uitgevoerd bij drie horecazaken in het centrum van Deurne. Daarbij zijn meerdere overtredingen geconstateerd.

Zo voldeed de zolder van een restaurant niet aan de brandveiligheidseisen. Het PIT doet op die locatie nader onderzoek, omdat er mogelijk ook sprake is van uitkeringsfraude.

Vergunning
Bij een andere eetgelegenheid werd een overtreding van de drank- en horecavergunning geconstateerd. Ook voldeed de locatie niet aan de brandveiligheidseisen, is er mogelijk sprake van sociale zekerheidsfraude  en is de Arbeidstijdenwet overtreden. De ondernemer heeft een waarschuwing gekregen.

Milieuovertreding
Een derde restaurant heeft een waarschuwing gekregen voor een milieuovertreding. Ook op die plek was de situatie rondom brandveiligheid niet op orde. De eigenaar heeft op last van de brandweer vrijdagavond direct maatregelen getroffen. Er vindt verder onderzoek plaats in het kader van de Arbeidstijdenwet, de Wet Minimumloon en uitkeringsfraude.

Misstanden
Bij de controles waren onder meer de politie, Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid en de gemeente Deurne betrokken. Het PIT voert acties uit bij panden en locaties waarvan sterk het vermoeden bestaat dat er sprake is van misstanden. Inwoners kunnen overlast en verdachte situaties aan het PIT doorgeven via 0492-587903 of per mail.

Foto: Will Falize

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen