9.6 C
Deurne
vrijdag 19 april 2024
Home- DeurneMeerdere spoorwegovergangen in Deurne anderhalve week dicht tijdens werkzaamheden ProRail

Meerdere spoorwegovergangen in Deurne anderhalve week dicht tijdens werkzaamheden ProRail

ProRail voert in de periode van vrijdag 8 maart tot en met zondag 31 maart werkzaamheden uit aan het spoor op verschillende plekken in Deurne. Hiervoor worden ook de spoorwegovergangen aan de Binderendreef, Zeilbergsestraat-Kranenmortelweg en Paardekopweg in Deurne en Biesdeel in Vlierden anderhalve week afgesloten voor alle verkeer. In de periode wordt ter plekke een omleidingsroute aangegeven.

Ook treinreizigers moeten in verband met het werk in de periode van 9 tot en met 18 maart rekeninghouden met extra reistijd. Er worden tijdelijk stop- en snelbussen ingezet.

Overlast
Bij de werkzaamheden in Deurne wordt het spoor vernieuwd. “We vervangen bijvoorbeeld de rails, de bielzen, de wissels, het spoorgrind, de kabels en leidingen of onderdelen ervan”, meldt ProRail. Door het werk kan hinder worden ondervonden in de vorm van geluid, trillingen en stof.

Van vrijdag 8 maart om 23.00 uur tot maandag 18 maart om 06.00 uur wordt gewerkt aan het spoor tussen Industrieweg 11 en Haspelweg 35 en op het gedeelte tussen Parallelweg 127 en Clarinetweg 16 in Deurne. De afsluitingen van de spoorwegovergang aan de Biesdeel, Binderendreef, Paardekopweg en Zeilbergsestraat-Kranenmortelweg gelden van vrijdag 8 maart om 23.00 uur tot maandag 18 maart om 06.00 uur.

Depot
Daarnaast vinden er werkzaamheden plaats van vrijdag 8 maart om 23.00 uur tot zondag 31 maart om 23.00 uur ter hoogte van Doctor Huub van Doorneweg 9a en huisnummer 50. In dezelfde periode wordt het spoor vernieuwd ter hoogte van Paardekopweg 2 in de Zeilberg en tussen Biesdeel 16 in Vlierden en Nemerlaerhof 288 in Helmond. ProRail geeft aan dat er intensief wordt gewerkt op het spoor van 9 tot 18 maart. In de periode erna wordt vooral opgeruimd en materiaal afgevoerd.

Er worden bij deze werkzaamheden regelmatig spullen aan- en afgevoerd. ProRail zegt dat omwonenden hinder kunnen ondervinden van de overslag en afvoer van de benodigdheden: “We slaan onze bouwmaterialen op in een depot. Dit doen we voor we ze gebruiken of nadat we ze weggehaald hebben. Ook kunnen we een depot gebruiken als een plaats om materialen over te slaan van vrachtauto’s naar het spoor. Na alle werkzaamheden brengen we de plek weer in oude staat terug.”

Treinreizigers op het traject tussen Eindhoven en Venlo moeten van zaterdag 9 maart om 04.00 uur tot en met maandag 18 maart om 02.00 uur rekeninghouden met 30 minuten extra reistijd. Tijdens de werkzaamheden rijden er tussen Eindhoven Centraal en station Venlo stop- en snelbussen. De stationsrestauratie in Deurne is in de hele periode wel gewoon geopend op de gebruikelijke tijden.

Foto: gemeente Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen