9.6 C
Deurne
vrijdag 19 april 2024
Home- DeurneIn memoriam: Harrie Munsters, de onmisbare schakel in de Deurnese voetbalwereld

In memoriam: Harrie Munsters, de onmisbare schakel in de Deurnese voetbalwereld

Door familie, vrienden en bekenden is afgelopen woensdag in het Brummelhuis in Deurne afscheid genomen van Harrie Munsters. Hij overleed donderdag 22 februari en werd 85 jaar. Munsters speelde in vele gedaantes een belangrijke rol in de Deurnese voetbalwereld en was jarenlang de drijvende kracht achter het scheidsrechterscollectief. Ook was hij vele jaren actief bij CS De Peelstrekels.

Bij ZSV was Harrie al sinds 1965 lid en vervulde hij in zijn bijna 60-jarig lidmaatschap veel verschillende functies zoals (waarnemend) voorzitter, waarvoor hij ook als erelid van de vereniging werd benoemd. Ook was hij al in 1969 betrokken bij de oprichting van de veteranenafdeling van ZSV.

Clubgebouw
Nadat in 1976 het nieuwe clubgebouw met de inzet van vele vrijwilligers tot stand kwam, werd Munsters samen met zijn vrouw An beheerder. Hij nam eind jaren ‘70 het initiatief om de seniorenafdeling te verdelen in een prestatiegroep met ZSV 1, 2 en 3 en daarnaast een recreantengroep vanaf het vierde elftal.

In de jaren ’80 was Harrie kartrekker bij het Zilveren Turftoernooi, waarbij Brabantse en Limburgse voetbalclubs het tegen elkaar opnamen, telkens in de maand mei. Verder was hij ook jeugdtrainer bij de Zeilbergse club en in het seizoen 1983-1984 trad hij op als waarnemend voorzitter van de vereniging.

Scheidsrechterscollectief
Munsters was ook meer dan 20 jaar leider van het scheidsrechterscollectief dat in 1986 werd opgericht door Hein Leijsten. Harrie zorgde er elke week voor dat de wedstrijden bij SV Deurne, ZSV en Racing Boys werden voorzien van een scheidsrechter. Harrie was daarnaast ook zelf vele jaren een graag geziene scheidsrechter op de Deurnese velden.

Tien jaar geleden stopte Munsters met deze taak, maar bleef hij de scheidsrechterij van nabij volgen. “Harrie blijft in de geschiedenis van de verenigingen de man die er elke week weer voor zorgde dat de wedstrijdleiding in goede handen was. De verenigingen zijn Harrie veel dank verschuldigd”, zegt Jack Keijsers die tegenwoordig het scheidsrechterscollectief leidt.

Bevlogen man
In de vroege jaren ’90 nam Harrie Munsters het initiatief voor het eerste Stroatkeie-toernooi en was hij daarna jarenlang betrokken bij de organisatie ervan. “Niet alleen was Harrie binnen de vereniging een echte organisator van allerlei activiteiten en toernooien, zeker ook alles rondom het leiden van wedstrijden droeg hij een warm hart toe”, zeggen de bestuursleden van de Zeilbergse club.

Harrie is altijd betrokken en nauw verbonden gebleven bij ZSV en was ook regelmatig aanwezig bij de thuiswedstrijden van het eerste elftal. “We verliezen in Harrie een veelzijdig en zeer gewaardeerd lid en vrijwilliger. Een bevlogen man ook, die heel belangrijk is geweest voor ZSV en herinnerd wordt als altijd correct en positief. We zijn hem dankbaar voor alles wat hij voor onze vereniging heeft gedaan”, aldus het ZSV-bestuur.

Betrokken
Ook bij Stichting Zaalvoetbal Deurne herinneren ze Harrie als iemand die decennialang als scheidsrechter en ook achter de schermen, een zeer grote positieve bijdrage heeft geleverd aan een goed verloop van het zaalvoetballen in Deurne. “Daarenboven was Harrie ook een zeer aimabel persoon die zich erg betrokken voelde bij zijn medemensen”, zegt het bestuur van Stichting Zaalvoetbal.

Naast het vele werk dat Munsters verrichte voor de Deurnese voetbalwereld, was hij ook zeer actief bij CS De Peelstrekels. Samen met zijn kompaan Willie Goossens was hij jarenlang een belangrijke kracht voor de carnavalsstichting. De twee verrichtten achter de schermen hand- en spandiensten voor de Peelstrekels, zoals de opbouw van het podium en de prinsenwagen, het aankleden van diverse Peelstrekelevenementen en ontelbare andere werkzaamheden.

Harrie ontving in 2011 D’n Opsteker van de PrCie voor zijn werkzaamheden bij de Peelstrekels. Prins Perry I mocht destijds de onderscheiding bij Munsters opspelden. Sinds 1992 wordt D’n Opsteker door de PrCie uitgereikt aan mensen die op de achtergrond veel betekenen voor het carnavalsfeest in Deurne.

Foto: SV Deurne/Roos Knijnenburg/PrCie

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen