21.8 C
Deurne
maandag 22 juli 2024
Home- DeurneMelancholische Franse chanson-klanken bij huisconcert in De Wieger

Melancholische Franse chanson-klanken bij huisconcert in De Wieger

Rokerige chansons die ooit klonken in de donkerbruine Parijse cabarets; de clubs waar men met rode wijn en sigaret mijmerde over de condition humaine. Dat is de sfeer die zondagmiddag 16 oktober doorklinkt in het Groot Atelier van De Wieger. Met het programma Les Vieux Amants – Chansons Melancholiques gaan Lizet van Beek en Doré van Deijck de bezoekers amuseren met zang, verhalen en piano. 

Liederen die doen voelen hoe het menselijk tekort het hart doet lijden en de ziel pijnigt. Ze worden vertolkt door Les Enfants du Paradis: Lizet van Beek, zang en verhalen, Doré van Deijck, piano. In het programma nemen ze je mee naar de wereld van grote chansonniers als Barbara, Brel, Piaf en meer. Waarin stad, nacht, liefde, passie en verlangen op melancholische wijze worden bezongen.

Zij vertellen ook de verhalen van oude liefdes die altijd mochten duren zoals over Marie Anna Wolvers die tijdens de Belle Epoque woonachtig was in Brussel maar tijdens een bezoek aan Hilvarenbeek haar grote liefde vond; ‘C’etait au temps ou Bruxelles dansait’.

Het huisconcert begint om 15.00 uur (inloop vanaf 14.45 uur). Entree bedraagt 12,50 euro. Reserveren is gewenst en kan op de website van De Wieger.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen